12. okt. 2023 - 9:14

Sprængning i café-lokale i København: 22-årig mand er anholdtPolitiet har onsdag anholdt en 22-årig mand, som de mistænker for at have stået bag en sprængning, der ramte et cafélignende lokale på Frederiksborgvej i Københavns nordvestkvarter natten til 5. oktober.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

”Vi har haft en omfattende efterforskning for at finde frem til, hvem der stod bag sprængningen, som heldigvis ikke forårsagede personskade, men som naturligt nok har rystet beboerne i området. Det førte i går til anholdelsen af den 22-årige, som vi mistænker for sprængningen,” siger leder af Afdeling for organiseret kriminalitet i Københavns Politi, Knud Hvass, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Trafikken lammet: Eksplosion i København

Den 22-årige er registreret medlem af en af de to grupperinger, som ligger i konflikt med hinanden.

Knud Hvass siger dog:

”Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt sprængningen har relation til den aktuelle konflikt, eller om motivet har været et andet.” 

Ved sprængningen i sidste uge lød der et gevaldigt brag. Trafikken i området var spærret i timevis, mens politiet undersøgte gerningsstedet.

Den anholdte 22-årige mand skal i grundlovsforhør torsdag formiddag. Anklagemyndigheden vil kræve ham varetægtsfængslet og anmoder om lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Opdatering kl. 15.00: Den anholdte mand blev varetægtsfængslet for fire uger