20. feb. 2023 - 9:17

Sparkede, trampede og slog 19-årigt offer: Tre drenge frikendt for grov voldArkivfoto

En 17-årig og to 16-årige drenge er frikendt for grov vold, da det ikke kunne bevises, hvem der sparkede, slog og trampede på en 19-årig mand, da han lå ned. Til gengæld er alle tre dømt for røveri begået mod samme 19-årig

Den 13. november sidste år blev en 19-årig mand udsat for et voldsomt overfaldsrøveri på en legeplads på Helgesvej i Gelsted, der ligger lige nord for Næstved.

Overfaldet blev begået af en 17- og to 16-årige drenge – og nu er der endelig faldet dom i sagen.

Det var den søndag tilbage i november, at de tre drenge ved 15-tiden indfandt sig på legepladsen, hvor de røvede den 19-årige.

Først blev han slået i ansigtet af den 17-årige dreng og faldt derfor til jorden.

Derefter blev den 19-årige overfaldt med flere spark, slag og tramp i hoved og på krop af de tre drenge, skriver SN.dk.

Under overfaldet røvede drengene 3.000 kroner, som den 19-årige havde på sig i kontanter.

“Lad være med at sige det til nogen,” fortalte den 17-årige til offeret, da de tre drenge stak af.

Den 19-årige blev efterladt på legepladsen med store skader og fik senere blandt andet konstateret brud på flere knogler i ansigtet.

SE OGSÅ: TO VOLDSMÆND FLYGTET FRA FORULYKKET BIL EFTER POLITIJAGT

Nu er der så endelig faldet dom i sagen ved Retten i Næstved, hvor de tre drenge er blevet kendt skyldige i røveri og vidnetrusler.

Den 17-årige blev straffet med tre måneders ubetinget fængsel og tre måneder betinget fængsel, hvilket vil sige, at han er blevet løsladt efter retssagen, da han har siddet varetægtsfængslet siden midten af december.

Den ene 16-årige fik syv måneders betinget fængsel, fordi røveriet skete under hans prøvetid fra en tidligere betinget dom.

Den anden 16-årige fik seks måneders betinget fængsel – han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. De to andre modtog deres domme.

Retten frikendte alle tre for grov vold, da det ikke kunne bevises, hvem der havde sparket, slået og trampet på offeret, da han lå ned.

Motivet var ifølge den 17-årige dreng, at de var i pengemangel. En af de tre dømte kendte i øvrigt offeret perifert.

Den 17-årige dreng er fra Faxe, den ene 16-årige er fra Holbæk, og den anden 16-årige er fra Fuglebjerg.ANDRE LÆSER OGSÅ