Sorg på den iranske ambassade

Foto: Presse-fotos.dk

En række mennesker tog tirsdag eftermiddag plads foran den iranske ambassade for at sørge over præsidentens død. Irans ambassadør i Danmark, Afsaneh Nadipor, var også til stede og hilste på de fremmødte.

Siden Irans præsident, Ebrahim Raisi, uventet døde i en helikopterulykke den 19. maj, er det blevet fejret med festfyrværkeri af iranere verden over. Samtidig er det dog også strømmet ind med kondolencer. Bl.a. fra en række mennesker, der sørgede foran Irans ambassade på Svanemøllevej i København.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mennesker i sorg ved Irans ambassade i København
Mange sørgende fremmødt.

Der blev sørget for blomster, billeder og kondolencer foran ambassaden i en solrig eftermiddag og de fleste fremmødte var iført sorte klæder, mens der blev reciteret fra koranen.

Den iranske ambassadør i Danmark, Afsaneh Nadipour, lagde også vejen forbi menneskemængden foran ambassaden og hilste og takkede for fremmødet.

Begivenheden står i skrigende kontrast til mandagens hændelse, hvor herboende eksil-iranere samlede sig foran ambassaden og fejrede præsidentens død med champagne, festmusik og dans.

Den iranske præsident afgik søndag eftermiddag dansk tid ved døden, efter hans helikopter styrtede ned i det nordlige Iran. Han blev 63 år. I helikopteren sad også den iranske udenrigsminister, der også afgik ved døden.

Den nu afdøde præsident, Ebrahim Raisi har tidligere slået hårdt ned på tørklædelovgivningen og har givet ordrer til, at moralpolitiet skal fortsætte sin kontrol af tørklædeloven. Det skriver Avisen Danmark.