Snave hårdt plaget af skiltetyverier: Nu kommer drastisk tiltag

Sådan ser et Snave-byskilt ud

Tyverierne af byskiltene fra ‘Snave’ er nu blevet i sådan et omfang, at kommunen har set sig nødsaget til at finde en løsning på sagen

Det må næsten antages at være som følge af 00’er hittet Polle fra Snave, at Assens Kommunen på Fyn igen og igen kommer ud til stjålne byskilte i den lille landsby Snave.

Ifølge Fyens Stiftstidende forsvinder der cirka 100 Snave-skilte om året, og det koster Assens Kommune hele 100.000 kroner på indkøb og opsætning af nye skilte.

Derfor har kommunen nu fundet en ny løsning på problemet.

Det skete i torsdags, da kommunens skiltemand tog det sidste byskilt fra Snave ned og brændte bynavnet fast i asfalten.

Sådan kommer det til at være fremover.

“Det er da ærgerligt, at vi har været nødt til at gå så drastisk til værks. Men på den anden side er jeg også stolt over, at så mange – så mange år efter Polle fra Snave udkom – kommer helt til Vestfyn for at komme forbi Snave. Jeg tror, den film er en ever-green,” siger Kenth Bang Lindholm, der er leder af entreprenørgården, til Fyens Stiftstidende.

Ifølge kommunen har personer med skilte fået tilbudt 2.000 kroner for et salg.

Man har tidligere forsøgt at gøre det svære at stjæle skiltene ved at skrive ’tilhøre Assens Kommune’ på dem og ved at bruge ekstra skruer og bolte – men der har kommunen bare oplevet, at tyvene har taget vinkelslibere med.