03. nov. 2023 - 15:41

Skole i vild udmelding til elever: ‘Det er hårdt, og vi er grædefærdige’Foto: Google Street View

Sarah er rystet. Hendes datters skole lukkede fra den ene dag til den næste, og nu går datteren bare derhjemme.

“Vi har tidligere fået at vide, at skolen nok ville lukke, men at det først ville blive til januar. Vi skulle komme til møde 21. november, hvor vi ville blive orienteret om, hvad der så skulle ske,” fortæller Sarah til presse-fotos.dk

Annonce

Men onsdag i denne uge kom meldingen så, at skolen ville lukke om torsdagen.

“I vil snarest modtage en skriftlig beslutning om baggrunden for beslutningen,” stod der i den mail, som Sarah og de øvrige forældre har modtaget.

“Det er hårdt, og vi er grædefærdige. For mig er det særligt trist, fordi skolen faktisk har løftet min datter, som har haft det svært,” siger Sarah.

arahs 15-årige datter gik på Ungeskolen i Sjælør, som er en skole, der tilbyder undervisning til elever med særlige behov. Den har kun syvende, ottende og niende klasse.

Annonce

“Der er to andre lignende skoler under Københavns Kommune. Men det er begge mest for elever, der er kommet ud på en kriminel løbebane. Det er min datter ikke. Og kommunen har slet ikke præsenteret en plan for, hvad der nu skal ske, så nu går alle eleverne derhjemme,” siger Sarah.

“Vi forældre overvejer nu, hvad der skal ske. Vi vil prøve at samles alle sammen for at finde en løsning. Det bliver ikke så nemt, for når eleverne har særlige behov, er det svært for andre skoler at tage dem ind. Og det er også svært for eleverne at trives i andre skoler,” som hun siger.

Sarah har dog også udkig efter andre muligheder for sin egen datter.

“Det ved jeg mere om en gang i næste uge. Men hvad så med alle de andre børn? Hvor skal de gå i skole? Jeg er rystet over forløbet, og over, at Københavns Kommune slet ikke har en plan for, hvor børnene nu skal gå i skole.”

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER