09. sep. 2022 - 8:54

Skibskollison ved den jyske vestkyst: Besætningsmedlemmer i vandet – Forsvar, politi og redning deltagerFredag morgen er der sket en skibskollision ud for Thorsminde – nu venter politi og redningsmandskab i Esbjerg Lufthavn på, at besætningsmedlemmerne flyves ind med redningshelikopter

Syd- og Sønderjyllands Politi fik fredag morgen klokken 06.56 en anmeldelse af, at to skibe er stødt sammen 20 sømil ud for Thorsminde i Vestjylland.

”Det ene skib har slagside og taget vand ind, så syv besætningsmedlemmerne er røget i vandet. De har efterfølgende fået reddet sig op i en redningsflåde og er blevet afhentet af en redningshelikopter fra Forsvaret. De flyves nu til Esbjerg Lufthavn,” fortæller vagtchefen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Presse-fotos.dk.

Vagtchefen oplyser samtidig, at ingen mennesker er i livsfare.

“Kaptajnen af skibet skal køres på hospitalet, da han er kommet til skade med foden, hvor han har fået glasskår op. Men ellers skal vi skaffe varmt og tørt tøj til de besætningsmedlemmer, der har været i vandet,” fortæller vagtchefen og tilføjer:

“Det er lige nu for tidligt at sige, hvorfor de to skibe er stødt sammen. Men det er ikke politiet, der kommer til at stå for undersøgelserne af det. Lige nu er vores opgave at kordinere indsatsen på land.”

SE OGSÅ: NYE OPTAGELSER: CHOK MIDT I MADEN – VOLDSOM BILJAGT OG ANHOLDELSE UNDER MIDDAGEN

Det kan endnu ikke oplyses, om skibet med de syv besætningsmedlemmer er sunket. Skibet tager vand ind og har såkaldt ‘slagside’, hvilket betyder, at det hælder uhensigtsmæssigt.

Det er samtidig også uklart, hvor store skibe, der er tale om.

“Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvilken størrelse skibene har, ligesom vi ikke kan fortælle, om de lækker væsker, eller om det får konsekvenser rent miljømæssigt,” fortæller vagtchefen.

Det ene skib, der har været en del af kollisionen, er et hollandsk skib – det andet skib sejler under Bahamas flag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

OPDATERING:

De syv besætningsmedlemmer ankom til Esbjerg Lufthavn i Forsvarets redningshelikopter omkring klokken 08.35. Her får seks af dem forplejning og tørt tøj, mens kaptajnen som beskrevet køres til hospitalet med snitsår i fødderne.

Sagen overdrages nu til Søfartsstyrelsen, oplyser vagtchefen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Presse-fotos.dk.

Skibet, som de syv besætningsmedlemmer befandt sig på, er fragtskibet Helge, som man nu lader synke. Skibet kan ikke reddes, da der er hårdt vejr med op til fem meter høje bølger.

Syd- og Sønderjyllands Politi er i gang med at undersøge, hvad skibet sejlede med.