02. feb. 2022 - 10:39

Sendte betjent i koma efter påkørsel: 21-årig tiltaltEn 21-årige mand, der i juni blev anholdt og sigtet for at have påkørt en politibetjent under en eftersættelse i Aarhus, er nu blevet tiltalt for påkørslen af den nu 32-årige betjent. Betjenten var i livsfare efter påkørslen og endte i koma i længere tid. Betjenten er fortsat uden førerlighed.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Påkørslen fandt sted den 18. juni 2021 efter en eftersættelse af en bil, hvor den – dengang – 31-årige betjent fra Østjyllands Politi blev påkørt med så voldsom kraft, at han pådrog sig alvorlige og livstruende skader. Den tiltalte, som på daværende tidspunkt var 20 år, blev efterfølgende anholdt og varetægtsfængslet, hvilket han har været siden.

Nu har anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi rejst tiltale i sagen. Den 21-årige mand mand er blandt andet tiltalt for – med en hastighed på mindst 80 km/t at have kørt frem for rødt lys mellem to vognbaner i krydset Silkeborgvej og Åby Ringvej. Det var her, han påkørte betjenten, som befandt sig i krydset i forbindelse med, at politiet forsøgte at få standset bilen.

Den 21-årige er også tiltalt for efterfølgende at have kørt fra stedet og undladt at hjælpe den hårdt sårede betjent.

Det er dog ikke de eneste forseelser, den 21-årige er tiltalt for forud for påkørslen af betjenten.

Han er tiltalt for forsætlig påkørsel af en anden politiassistent, og for at have forvoldt fare for liv og førlighed for to bilister, der måtte reagere hurtigt for at undgå påkørsel, og for en tredje bilist, der blev påkørt, mens han holdte for rødt lys.

”Der er tale om en ganske alvorlig sag, hvor flere personers liv og førlighed blev bragt i fare, og hvor en politibetjent blev alvorligt kvæstet, var i livsfare og har ligget i koma i længere tid,” siger anklager Bjørn Fogh Sørensen.

Den nu 32-årige mandlige politibetjent er i dag i bedring. Han er ved bevidsthed, dog uden førerlighed, men er i et genoptræningsforløb, hvor langtidsudsigterne endnu er uvisse.

27 andre lovovertrædelser

Dem 21-åriges er også tiltalt for 27 andre forhold, som han har begået fra den 6. august 2020 til dem 28. oktober 2021.

14 af de 27 øvrige forhold er overtrædelser af færdselsloven.

Den 21-årige mand er blandt andet tiltalt for tre gange at have kørt over for rødt lys, at have kørt i en busbane, at have brugt en venstresvingsbane til ligeudkørsel, at have kørt 117 km/t på Ringvejen, hvor man må køre 70 km/t, og for brug af håndholdt mobil under kørsel.

Manden er foruden overtrædelserne af færdselsloven også tiltalt for otte overtrædelser af straffeloven.

Det omhandler blandt andet fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Derudover er den 21-årige mand tiltalt for ulovlig tvang og vold mod en kvinde, for tyveri, for hærværk og for ulovlig kontakt til indsatte i arresten.

De resterende fire forhold er; to overtrædelser af våbenloven, en overtrædelse af fyrværkeriloven, samt en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Anklagemyndigheden har rejst sagen som en nævningesag, da man vil gå efter mindst fire års fængsel.