28. dec. 2022 - 10:17

Seks knivstikkerier siden lillejuleaften: Nu melder politiet udKøbenhavns Politi styrker nu tilstedeværelsen i gadebilledet efter seks knivstikkerier på fem dage og overvejer samtidig at indføre visitationszoner

Siden lillejuleaften er der sket seks knivstikkerier i Københavns politikreds. Derfor forstærker politiet nu tilstedeværelsen på gaden og iværksætter omfattende efterforskninger for at finde frem til gerningsmændene bag.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

“Vi har omfattende efterforskninger i gang, hvor vi blandt andet sikrer overvågning, kortlægger handlingsforløb, afhører vidner og de af de forurettede, som ønsker at tale med politiet, analyserer spor fra gerningsstederne etc. Det er et stort arbejde, som fortsætter,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politi. 

Knud Hvass understreger, at almindelige borgere ikke bør føle sig utrygge, da gerningsmændene ikke er gået efter tilfældige ofre.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Knivstikkeri på Nørrebro tirsdag aften

Umiddelbart ingen sammenhæng

På nuværende tidspunkt tyder intet på, at knivstikkerierne har sammenhæng. Ifølge politiet drejer det sig altså om forskellige episoder, der ikke kan relateres. Samtidig kan politiet endnu heller fastslå, om gerningerne har relation til bandemiljøet.

På baggrund af knivstikkerierne har Københavns Politi styrket tilstedeværelsen på gadeplan i de berørte områder. Det gælder både med nærpoliti og flere patruljer.

Efter tirsdag aftens to knivstikkerier oplyser Københavns Politi endvidere, at man overvejer at tage yderligere tiltag i brug.

På tegnebrættet er blandt andet visitationszoner.

“Vi ser nu på, hvilke ekstra redskaber vi har til rådighed, og her er visitationszoner en af de muligheder, som vi lige nu undersøger mulighederne for at indføre,” siger Knud Hvass. 

Hvis man har informationer om nogle af de seneste dages knivstikkerier, bedes man kontakte Københavns Politi på telefon 1-1-4.

Her er de seneste dages seks knivstikkerier i Københavns politikreds:

UNG MAND STUKKET NED PÅ NØRREBRO – HASTET PÅ HOSPITALET

KNIVSTIKKERI PÅ FREDERIKSBERG: AMBULANCE MED POLITIESKORTE AFGÅET FRA STEDET

TO MÆND STUKKET NED I KØBENHAVN

ENDNU ET KNIVSTIKKERI – 19-ÅRIG MØDTE SELV OP PÅ RIGET

TO PERSONER STUKKET MED KNIV I KØBENHAVN JULEAFTEN

MAND STUKKET NED – HASTET TIL HOSPITALETANDRE LÆSER OGSÅ