06. sep. 2022 - 22:34

Se video og billeder: Tumult efter FCKs nederlag i DortmundStemningen var anspændt før og under Champions League-kampen i Tyskland mellem Borussia Dortmund og FCK, og det var derfor ikke en stor overraskelse, at der opstod tumult bagefter kampen, som FCK tabte 0-3.

Her var det tydeligt, at der igen blev brugt pyroteknik, og at det tyske politi måtte bruge en del kræfter på at holde ro og orden.

Ifølge politiet i Dortmund er mindst tre personer blevet anholdt efter kampen.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Dortmund var alt for gode for FCK

Både FC Københavns ledelse og træner Jess Thorup har fordømt, hvad der er sket.

“Der var uroligheder omkring FC Københavns fanafsnit før aftenens Champions League kamp i Dortmund.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Så vildt går det til på tribunerne under FCKs kamp i Tyskland

Problemerne startede, da en gruppe maskerede personer angreb FCK’s afsnit med pyroteknik, hvorefter der også blev kastet pyroteknik den anden vej. Kort efter gentog det sig i den anden side af FCK’s afsnit med et nyt angreb med samme reaktion.

Uanset årsagen skal der ikke herske nogen som helst tvivl om, at FC København tager afstand fra, at der blev kastet pyroteknik fra vores afsnit mod andre tilskuerafsnit. Det er meget farligt og kan forvolde stor skade på tilfældige fans.

LÆS OGSÅ: Se video og billeder: FCK-fans marcherer mod stadion i Dortmund

Vi undrer os dog også over, hvorfor der ikke var foretaget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at holde fangrupperne adskilt, efter vi gentagne gange op mod kampen havde advaret om, at dette var et realistisk risikoscenarie, der endte med at udspille sig to gange.

Vi vil nu samarbejde med de relevante instanser omkring kampen for at opklare, hvorfor det gik galt,” skriver FCK på hjemmesiden.

LÆS OGSÅ: Se de vilde billeder: Masser af ballade inden FCK-kamp i Tyskland

Jess Thorup sagde efter kampen til bt.dk, at FCK ikke kunne være sine fans bekendt.

“Alle folk skulle være glade og stolte over, at vi er med i det her selskab, og nu er det eneste, der kommer til at stå i medierne i Tyskland og måske hele Europa, er den måde vi håndterer det her på med vores fans.”