Savnet 13-årig fundet i god behold i Belgien: Ung mand anholdt

Belgisk politi har omkring klokken 20:00 her til aften fundet frem til den savnede 13-årige pige, som har været efterlyst siden fredag, hvor hun forsvandt på vej til skole på Amager i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Der har siden den 13-årige piges forsvinden været en omfattende og intensiv efterforskning for at finde frem til pigen.

– Vi har fra et tidligt tidspunkt set mod udlandet, fordi der var en række indikationer på, at hun havde forladt landet og var i god behold. Det fik vi heldigvis bekræftet her til aften, da vi i tæt samarbejde med vores belgiske kolleger kunne spore pigens lokation til et lokaltog, siger vicepolitiinspektør Brian Belling, som er leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

“Kan være ødelæggende”

Politiet forklarer, at man har holdt kortene tæt ind til kroppen grundet efterforskningsmæssige hensyn.

– I en efterforskning som denne kan det være ødelæggende, hvis vi for tidligt lægger os fast på ét spor – både i vores efterforskning og i det, som vi fortæller offentligheden om vores fremskridt. Derfor håber jeg på forståelse for, at det har været nødvendigt at holde efterforskningskortene meget tæt i denne sag, siger Brian Belling. 

Politiet skal nu have afklaret, hvad der præcis er sket i forsvindingssagen.

– Vi har stadig ikke det fulde billede af, hvad der er sket. Det skal vi bruge den næste tid på at få afklaret. Lige nu er det vigtigste dog, at den 13-årige er i god behold og på vej hjem, siger vicepolitiinspektøren.

Opholdt sig med 19-årig afghaner  

Den 13-årige pige blev fundet i selskab med en 19-årig afghansk mand, som hun opholdt sig med. Manden er nu blevet anholdt af belgisk politi.

Nu skal den videre efterforskning være med til at klarlægge sagens nærmere omstændigheder.

Politiet kan ikke på nuværende tidspunkt – af hensyn både til efterforskningen og den 13-årige og hendes familie – ikke komme med yderligere oplysninger. 

Københavns Politi opfordrer alle medier og andre, der har delt billeder af den 13-årige om at slette dem igen.