Så er dommen kommet efter uro i Parken: Brøndby er utilfredse

Brøndby er stærkt utilfredse med den straf, klubben har fået efter den ballade, der opstod under og især efter kampen i Parken i København mod FCK tidligere på måneden.

Fodboldens Disciplinærinstans har givet Brøndby en bøde på 300.000 kroner – og oven i det må klubben ikke have udebanefans med til kampen, næste gang de to hold skal møde hinanden i Parken.

“Ingen ønsker kollektive straffe i dansk fodbold, for alle er enige om, at ballademagerne ikke forsvinder ved, at vi straffer alle fans. Langt det største flertal af fans opfører sig ordentligt, og de skal selvfølgelig ikke straffes. Set i det lys ville vi have anket kendelsen om fratagelsen af et udebaneafsnit til næste Derby i Parken, hvis det havde været muligt,” siger klubbens adm. direktør, Ole Palmå, til klubbens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Fansene går amok i Parken: Sæder bliver kastet

Under kampen var der mennesker på afsnittet med Brøndbys fans i Parken, der brændte sæder af og brugte sæder som kasteskyts.

Desuden opstod der stor uro efter kampen, som FCK vandt med 4-1.

LÆS OGSÅ: Voldsom ballade efter endt kamp mellem Brøndby og FCK: Flere anholdte

“Der var 2.400 Brøndby fans inde i Parken, som godt kunne finde ud af at opføre sig ordentligt, men så var der ballademagere, som bevidst ødelagde det for resten. Vi har arbejdet målrettet på at få fundet disse individer, for de hører ikke hjemme på et fodboldstadion. Vi har dags dato identificeret og uddelt 15 karantæner samt uddelt afgifter og erstatningskrav, men arbejdet fortsætter, og vi har et tæt samarbejde med FC København og gennemgår al deres videoovervågning, så der kan komme flere karantæner,” siger Ole Palmå.

FC København har fået en bøde på 150.000 kroner. Den får klubben for brug af pyroteknik – dvs. fyrværkeri. Det er ikke tilladt for fans at affyre fyrværkeri under kampene.

LÆS OGSÅ: Se videoer: Ballade efter FCK mod Brøndby – slagsmål og anholdelser

Bødens størrelse hænger også sammen med, at en gruppe FCK-fans inde i Parken viste en såkaldt tifo – dvs. et banner – hvor klokken var 13.12. Det var en slet skjult oversættelse af bogstaverne ACAB, der er en forkortelse for All Cops Are Bastards (Alle betjente er nogle svin, red.).

FCK må med tirsdagens dom altså gerne have fans med på udebaneafsnittet, når de to klubber mødes 16. oktober på Brøndby Stadion. Men der er ingen tvivl om, at dommen også er en advarsel til FCKs fans. De risikerer også en kamp uden udebanefans, hvis tingene igen går for vidt på tribunerne – eller efter kampen.

LÆS OGSÅ: FCK vinder 4-1 – og fansene håner voldtægtsofre

I ingen af de to kampe imellem de to klubber i sidste sæsons mesterskabsslutspil var der fans på udebaneafsnittet. Det hang sammen med ballade i grundspillet.

Endnu ved ingen, hvornår Brøndby igen skal spille i Parken. Hvis begge hold for eksempel igen kommer med i mesterskabsslutspillet, bliver det til foråret. Ellers bliver det først til næste sæson.