Rotter indtager dansk by: ‘Aldrig oplevet noget lignende’

Rotter
Illustrationsfoto

Antallet af rotter er gået helt amok i en dansk by. Grundet massive regnskyl, har de små gnavere fundet vej ud af kloakkerne og indtaget byen. Det betyder også, at skadedyrsbekæmperne har meget travlt.

Rotter er smittebærende dyr og derfor er det lovpligtigt at underrette kommunen, hvis man ser den uvelkomne gnaver.

Det er også det, borgerne har gjort i byen. Derfor har skadedyrsbekæmperne har ekstraordinært travlt med at finde og indfange rotterne.

Normalt er der mellem 30 og 40 sager om ugen, hvor skadedyrsbekæmperne må rykke ud til borgere, som har anmeldt fundet af rotter. Nu er antallet af sager mere end fordoblet.

“I Randers Kommune havde rottebekæmperne i uge 40 sidste år 256 opgaver, mens det tilsvarende tal i år lyder på 430”, skriver TV 2 Østjylland.

Over 100 sager om ugen

Silje Wehlast Stakston har stået til rådighed for borgerne i Randers, når de ringer eller skriver ind til kommunen og anmelder fundet af rotter.

Til TV 2 Østjylland fortæller hun, at denne omgang er noget, hun aldrig har før.

“Vi kan godt mærke, det er et stort problem med rotter i øjeblikket. Normalt har vi 30-40 opgaver om ugen pr. rottebekæmper. Jeg har over 100 sager om ugen nu”, siger hun til mediet.

Det er lovpligtigt at melde fundet til kommunen. Men som husejer er der flere tiltag, som kan være til stor gavn.

Et af rådene lyder, at man skal se sin grund og sit hus med en rottes øjne. Det vil sige, at man ikke lader affald stå i indkørslen, haven eller ved hoveddøren.

Men rotter kommer ikke kun for at spise, men også for at bo. Derfor er det vigtigt, at man hæve brændestablen, så rottefamilien ikke flytter ind.

Læs også: Solgt i Bilka, Netto og Føtex: ‘Uegnet som madvare’