Rocker er død efter skud på Christiania: Fem er såret!

En rocker er død efter lørdagens skudepisode på Fristaden Christiania i København. Fem personer er såret.

Det fastslog politiinspektør Poul Kjeldsen på et doorstep-pressemøde sent lørdag aften ved Politigården i det centrale København.

LÆS OGSÅ: Politiet om skyderi med ramte i Christiania: Vi har spærret område af

Den afdøde mand er 30 år gammel, og han er kendt fra rocker- og bandemiljøet. Ifølge flere medier har han forbindelse til Hells Angels.

Selve skudepsioden fandt sted først på aftenen. Ifølge Poul Kjeldsen kom to maskerede mænd i mørkt tøj ind i bygningen Stjerneskibet på Christiania, hvor de affyrede skud. Derefter flygtede de fra stedet i retning mod Langebro, som er en af de broer, der forbinder Amager med Sjælland.

LÆS OGSÅ: Flere er ramt af skud på Christiania: To fragtet væk i ambulance

Disse to personer er ikke anholdt. Men der er anholdt to andre på Christiania, som politiet mener har en forbindelse til skudepisoden.

Politiinspektøren siger videre, at ud af de fem personer, der er såret, er der ifølge hans oplysninger en person, der er i kritisk tilstand. De øvrige skulle kun være lettere tilskadekomne.

LÆS OGSÅ: Politiet massivt til stede: Melding om skyderi på Christiania

Det er endnu for tidligt for politiet at sige noget om motivet til skyderiet. Men de regner med, at det har forbindelse til det kriminelle miljø.