24. nov. 2023 - 17:27

Retten idømmer 32-årige Mathias Pedersen forvaring i vanvittig sagTorturlignende mishandling, voldtægter frihedsberøvelse og vanvidskørsel. 32-årige Mathias Pedersen er fredag idømt forvaring i stor sag. Samtidig skal han udvises

Skyldig.

Sådan lyder kendelse ved Retten i Herning i næsten samtlige tiltaleanklager mod den 32-årige Mathias Pedersen.

Han er fredag dømt for at have voldtaget, mishandlet og frihedsberøvet sin ekskæreste på mest grusomme vis

“Vi fandt dig i det hele taget skyldig i tiltalen. Der har været tale om systematisk og vedvarende mishandling af forurettede,” sagde dommer Jan Tino Knudsen i retssalen ifølge TV Midtvest, der var til stede.

Anklageskriftet indeholdt i alt 33 forhold, hvor langt de fleste af dem handlede om vold, voldtægt, frihedsberøvelse, trusler og tvang mod en kvinde, som Mathias Pedersen tidligere har haft et forhold til. Derudover er han også tiltalt for vanvidskørsel.

SE OGSÅ: KVINDE FORSØGT VOLDTAGET I TAXA

Den nu dømte 32-årig har blandt andet slået kvinden med et aluminiumsbat og med pisk, tvunget hende til at indtage stoffer, til at sove på gulvet og til at drikke urin.

Derudover har han holdt hende indespærret i et skab og i en bil, hvor hun ikke havde adgang til mad og drikke.

Samtidig har han voldtaget hende og truet både hende og hendes familie. Det kvindelige offer har flere gange givet udtryk til sin familie om, at hun ikke troede på, hun ville overleve.

Udover sin forvarringsdom er Mathias Pedersen dømt til at betale 400.000 kroner i godtgørelse til sagens offer, han er frakendt førerretten, og så bliver han udvist til Polen, hvor han boede de første fem år af sit liv. Han skal desuden betale sagens omkostninger.

TV Midtvest skriver, at Mathias Pedersen indtil den 15. november har haft et andet navn. Han har tidligere anmodet om navneskifte, der trådte i kraft fra sidste uge.

Under sagens forløb har kriminalforsorgen været talstærkt til stede i retten, ligesom pressen har været blevet bedt om at fjerne kuglepenne fra bordene, så de ikke var inden for rækkevidde af Mathias Pedersen.