Retssag i Dølle-drabet sat i gang: “Jeg følte mig truet”

OBS! Alle billederne i denne artikel er fra sidste år, da knivstikkeriet havde fundet sted.

Retssagen mod den 29-årige mand, der står tiltalt for sidste år at have dræbt en 32-mand ved Døllefjelde Musse Marked, er nu gået i gang.

Der var en fyldt retssal ved retten i Nykøbing, hvor den drabstiltalte som noget af de første afgav sin forklaring.

Mediet Folketidende var tilstede i retten og beskriver hans forklaring som følger:

‘Den 29-årige forklarede, at han havde været på markedet sammen med sin kæreste, hendes søn og nogle andre, og da de var på vej tilbage til deres biler, kom en anden bil med tre-fire personer op til dem.

Ud af bilen sprang tre personer, som gik hen imod den 29-årige – heriblandt den nu afdøde 32-årige, som ifølge den 29-årige langede ud efter ham, så han følte sig truet, forklarede han i retten.

Derfor tog den 29-årige en foldekniv frem, som han lige havde købt på markedet, og viftede med den for at holde den 32-årige væk, som han så udtalte, at han måtte have ramt ham med.’

Den tiltalte var efterfølgende flygtet var stedet i bil, hvor han smed kniven fra sig undervejs. Den er aldrig blevet fundet siden.

Manden kørte til Vordingborg og gemte sig i et døgns tid. Da han fandt ud af, at han var efterlyst, så kontaktede han sin advokat, samt politiet. Han blevet herefter anholdt.

Den tiltalte og den dræbte kendte ifølge det tiltalte hinanden, da de havde siddet i fængslet sammen. Derudover havde de begge tilknytning til rockermiljøet.

Der skal nu afhøres flere vinder i sagen mandag og tirsdag. Retsagen er sat til at vare fire dage, og afsluttes cirka midt april.

Den 29-årige drabstiltalte nægter sig skyldig.