27. jan. 2023 - 12:38

Presse-fotos.dk erfarer: Koranafbrænding fredag foran tyrkisk ambassade i KøbenhavnPresse-fotos.dk erfarer, at Rasmus Paludan fredag eftermiddag klokken 14.00 vil afbrænde koranen foran den tyrkiske ambassade på Østerbro i København

Presse-fotos.dk har modtaget oplysninger om, at Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan fredag vil afbrænde koranen på tre forskellige lokationer i København.

Første afbrænding vil foregå mellem 12.30 og 13.30 foran moskeen på Dortheavej i København, hvor politiet netop nu er massivt til stede for at holde på sikkerheden under demonstrationen.

Næste koranafbrænding vil ske foran den tyrkiske ambassade på Rosbæksvej mellem klokken 14 og 15.

Fredagens sidste demonstration og koranafbrænding vil ske foran det russiske konsulat på Vestagervej i København.

Rasmus Paludan har tidligere oplyst til det svenske medie Aftonbladet, at koranafbrændingerne vil fortsætte.

“Jeg kommer til at brænde en koran foran den tyrkiske ambassade i København hver fredag, indtil Sverige lukkes ind i Nato,” har Paludan sagt til det svenske medie.

SE OGSÅ: DRÆBT I HØJRESVINGSULYKKE: NU ER LASTBILCHAUFFØR SIGTET FOR UAGTSOMT MANDDRAB

Forholdet mellem Sverige og Tyrkiet er i de seneste uger blevet forværret, da Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, ikke har set med lette øjne på Stram Kurs-lederens koranafbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

Tyrkiets præsident raser sammen med en lang række øvrige muslimske lande over, at de svenske myndigheder ikke har nægtet Rasmus Paludan sin ret til at udøve sin ytringsfrihed ved at lade ham brænde koranen.

Det har blandt andet fået Erdogan til at sige, at han ikke kan støtte et svensk NATO-medlemsskab.

“De, som tillader den form for blasfemi foran vores ambassade, skal ikke længere forvente vores støtte til deres NATO-medlemskab,” sagde Erdogan blandt andet i en tale til det tyrkiske parlament.

Sveriges flag er desuden også blevet brændt i Istanbul.

Fredag eftermiddag har det tyrkiske udenrigsministerium oplyst, at man har indkaldt den danske ambassadør i Tyrkiet til en samtale på grund af ‘angreb på koranen’.

Det oplyser kilder i det tyrkiske udenrigsministerium ifølge B.T..

Foran moskeen på Dortheavej fredag middag


ANDRE LÆSER OGSÅ