Politiinspektør efter Filippa-sag: Vi skal se, om det kan trække tråde til uopklarede sager

Efter 32-årig mistænkt gerningsmands anholdelse vil politiet nu se nærmere på, om der kan trækkes tråde til andre lignende og uopklarede sager

Søndag eftermiddag kort før klokken 15.00 kulminerede en stor eftersøgning af 13-årige Filippa, da politiet fandt hende i live i et hus på en adresse i Korsør, hvor også 32-årige ‘P’ opholdt sig.

Han er sidenhen blevet varetægtsfængslet og sigtet for flere voldtægter, voldtægt af andet forhold end samleje, langvarig frihedsberøvelse, vold og trusler om vold mod den 13-årige pige.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis arbejde er dermed gået ind i efterforskningsfasen.

“Vi har nu brug for arbejdsro til at foretage de næste efterforskningsmæssige skridt, hvor vi bl.a. skal kortlægge den 32-åriges færden, og helt naturligt se på, om der kan trækkes tråde til andre uopklarede sager. Derfor har vi for nu ikke flere kommentarer til sagen,” forklarer politiinspektør Kim Kliver.

Samtidig takker han for den store hjælp, som borgerne har givet politiet.

Det er sket via omkring 600 henvendelser fra private og overlevering af videomateriale fra biler og boliger.

“Det har været en sag med ualmindelig stor bevågenhed, og vi vil gerne takke mange gange for den meget store hjælp, vi har fået fra borgerne,” siger poltiinspektør Kim Kliver.

Under grundlovsforhøret mod den 32-årige anholdte ‘P’ mandag blev der nedlagt navneforbud i sagen. Derfor er det forbudt for medier og andre at dele oplysninger om den anholdte, der kan føre til afsløring af hans identitet.

“Nu skal vi have lov at arbejde med sagen, og af hensyn til efterforskningen kan vi ikke dele oplysningerne herfra med offentligheden,” slutter Kim Kliver. 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har dermed ikke yderligere kommentarer i sagen.

SE OGSÅ: FILIPPA-SAGEN: 32-ÅRIG SIGTET FOR VOLDTÆGTER

Kim Kliver fortæller til pressemødet, at Filippa er fundet i live
Den 32-årige anholdte ‘P’