17. apr. 2023 - 11:04

Filippa-sagen: 32-årig sigtet for voldtægter13-årige Filippa blev søndag kort før klokken 15 fundet i live af politiet, hvor også en 32-årig mand opholdt sig. Han er nu anholdt og er blevet fremstillet i grundlovsforhør mandag klokken 11.00 ved Retten i Næstved

En 32-årig mand er sigtet for langvarig frihedsberøvelse af 13-årige Filippa, som han tog med i sin bil og kørte til to forskellige adresser – først bragte han hende til en adresse i Sorø og dernæst i Korsør. Den sidstnævnte er den sigtedes egen adresse.

Annonce

Derudover er han også sigtet for flere voldtægter under særligt skærpende omstændigheder, andre seksuelle overgreb, vold og trusler om vold mod den 13-årige pige.

Den 32-åriges forsvarer oplyser under grundlovsforhøret, at den sigtede delvist erkender sigtelserne.

Forsvareren har under grundlovsforhøret anmodet om navneforbud, som anklageren og pressen protesterede imod.

Anklageren har samtidig anmodet om dørlukning. Det blev der også blevet protesteret imod.

13-årige Filippa er endnu ikke blevet afhørt i sagen.

Annonce

Dommeren valgte på anmodning af forsvareren at indføre navneforbud i sagen.

Samtidig blev dørene også lukket. Derfor har det kun været muligt at høre sigtelserne mod den 32-årige, og hvordan han forholder sig til dem.

Presse-fotos.dk blev sammen med de øvrige journalister og tilhøre i retten sendt ud af salen, da dørene lukkede.

I retten sad den 32-årige helt stille og sagde ikke et ord.

Annonce

‘Han havde nærmest ikke et kropsprog. Kiggede rundt og sad bare og kiggede lige ud. Han havde heller ikke kontakt med sine egne pårørende i salen. Han kom ind, satte sig og havde ryggen til alle tilhører,’ oplyser Presse-fotos.dks udsendte i retten.

Den 32-årige mand blev under grundlovsforhøret varetægtsfængslet frem til den 11. maj.

(Artiklen fortsætter under tweetet og billedet)

Efter dagens grundlovsforhør

SE OGSÅ: FILIPPAS MOR: ’27 TIMERS MARERIDT ER OVERSTÅET – TAK TIL HELE DANMARK!’

13-årige Filippa blev meldt savnet lørdag, da hun forsvandt efter sin tur med at uddele aviser i området ved Kirkerup sydøst for Slagelse.

Pigens cykel, taske og telefon blev efterfølgende fundet af familien på en vej på avisruten.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyste Filippa med navn og billede lørdag kort før klokken 16.00.

Søndag morgen havde politiet modtaget op imod 600 henvendelser fra borgere, der havde videooptagelser og andre oplysninger i sagen.

Søndag formiddag udtalte politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, at man arbejdede ud fra en teori om, at der var sket en kriminel handling.

Efter at have været forsvundet i 27 timer kunne politiet så fortælle søndag klokken 15.10 på et pressemøde, at Filippa var blevet fundet i live.

“Vi kan glæde os over, at hun er fundet i live, men vi skal ikke bagatellisere det, hun har måttet være udsat for,” sagde Kim Kliver på pressemødet.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER