Politiet skyder løs hund ved børnehave

Politiet har mandag middag skudt en løs rottweiler ved en børnehave i den midtjyske by Funder Kirkeby

Midt- og Vestjyllands Politi fik for kort tid siden en anmeldelse om to løse rottweilere, der løb frit rundt omkring Funder Kirkeby Børnehus.

Det oplyser politikredsen til TV 2 Østjylland.

Børn og pædagoger på legepladsen søgte tilflugt i et drivhus, da de to rottweilere – en hanhund og en hunhund – kom inden for hegnet i børnehaven.

Hanhunden var rolig og blev hurtigt indfanget, mens tæven angiveligt opførte sig truende og knurrede, da pædagoger prøvede at indfange den.

Kort efter løb tæven ud fra børnehavens areal igen, og pædagoger og børn kunne søge tilflugt inden for.

Politiet var imellem tiden nået frem og fik overdraget hanhunden uden drama.

Tæven fortsatte dog med at være truende, og derfor så politiet ingen anden udvej end at skyde den.

“På Funder Kirkevej kommer tæven løbende mod en kollega og er aggressiv og har blottet tandsæt mod kollegaen. Han vurderer i forhold til deres og hans sikkerhed og vidner længere oppe på vejen, at der skal afgives skud,” siger Michael Svendsen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, til TV 2 Østjylland.

Politibetjenten skød hunden med to skud, så den faldt om. Herefter blev et tredje skud afgivet for at aflive den forsvarligt.

Skuddene blev ifølge politiet affyret forsvarligt og i den rette vinkel.

SE OGÅ: GYMNASIEELEVER STUKKET IHJEL: NU MODTAGER KLASSEKAMMERATER KRISEHJÆLP

Ingen børn så eller hørte, at hunden blev skudt. Lederen af børnehaven fastslår over for TV 2 Østjylland, at hunden ikke blev skudt på børnehavens areal.

Ejeren af de to hunde var ikke bekendt med, at de var undsluppet. Han er nu sigtet for brud på hundeloven, der oftest afgøres med en bødesag.

Ejeren har ifølge vagtchefen forståelse for politiets handling oven på tævens adfærd.