02. sep. 2022 - 15:24

Politiet slår til – filmpirat idømmes fængselsstraf: ‘Det er et tydeligt signal’En 58-årig mand er blevet idømt fængselsstraf i en større sag om filmpirateri

Torsdag blev en 58-årig mand blandt andet straffet med 30 dages betinget fængsel ved Retten på Frederiksberg for at have downloadet og delt over 800 film og TV-serier via illegale fildelingstjenester.

Alle filmene og TV-serierne er ophavsretslig beskyttet.

Den 58-årige filmpirat har delt værkerne via fildelingstjenesten DanishBits og to andre unavngivne piratsider.

Manden startede de ulovlige delinger allerede tilbage i starten af 2017 og delte sidste gang en film den 14. april 2021.

”Jeg er tilfreds med dommen. Med en straf på 30 dages fængsel sendes der et tydeligt signal om, at ikke blot bagmændene, men at også de ’almindelige’ brugere af de ulovlige fildelingstjenester kan risikere en fængselsstraf,” siger Beytullah Karacan, der er anklagerfuldmægtig hos National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), der er myndigheden, som har efterforsket sagen.

Da NSK i forbindelse med efterforskningen ransagede den 58-åriges hjem fandt de en seedbox, der er en server, som gør det muligt for brugeren at tilgå og dele filer anonymt. Seedboxen var aktiv ved ransagningen.

Ud over straffen på 30 dages betinget fængsel er filmpiraten også dømt til at betale en erstatning til Rettighedsalliancen, som repræsenterer rettighedshaverne til det pågældende materiale. Hvor høj erstatningen er, er for Presse-fotos.dks redaktion ukendt.

SE OGSÅ: ‘DET SPLITTER FAMILIER OG KAN HAVE STORE PERSONLIGE KONSEKVENSER’ – MISBRUGSBEHANDLERE ADVARER UNGE DANSKERE

Sagen mod den 58-årige mand er en del af et større sagskompleks om ulovlige fildelingstjenester, der startede tilbage i 2018.

Blandt andet blev ejeren af DanistBits i april sidste år idømt et års fængsel i Københavns Byret. Han fik samtidig konfiskeret 250.000 kroner og fik samtidig også en bøde på 250.000 kroner.