22. sep. 2022 - 12:19

Politiet efterlyser denne mand: Snyder ældre borgere for store beløbPolitiet efterlyser nu offentligt en mand, der mistænktes at stå bag flere bedrageriforhold

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser nu manden på billederne. Politiet mener, at han i august og september har begået bedrageriforhold i Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing. (Se flere billeder nederst i artiklen)

Gerningsmanden bedrager ved at kontakte ældre borgere via telefonen og udgiver sig for at være en ansat i banken.

Herefter advarer han borgerne om, at nogen er i færd med at stjæle fra deres konto, og at en person fra banken vil komme forbi borgeren og hente deres kort, så overførslen kan stoppes.

Efter samtalen over telefonen er gerningsmanden mødt op på borgerens adresse, hvor han har fået udleveret kort og kode. Derefter hæver han et større beløb på den ældre borgers konto.

SE OGSÅ: TRAMPEDE 17-ÅRIG I SMADDER OG VISTE SIN BLODIGE SKO TIL FOLK PÅ GADEN

”Vi ser med stor alvor på disse sager, bl.a. fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem,” siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen og tilføjer.

”Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerene om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.”

Gerningsmanden beskrives som:

  • 25-35 år
  • 180-185 cm høj
  • Almindelig af bygning
  • Sort, kort hår
  • Mørkt fuldskæg
  • Tatovering på venstre hånd

Hvis du har oplysninger i sagen, bedes du kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på 1-1-4.

OPDATERING: