08. nov. 2023 - 11:25

Politiet: Brøndby-fans skal blive i Parken i en time!Brøndbys fans skal efter søndagens Derby i Parken mod FCK blive på stadion i op til en time, førend de bliver lukket ud.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

”Vi har desværre oplevet, at visse grupper blandt de to holds fans tørner sammen uden for Parken lige efter kampene. Tilbageholdelsen af tilskuere på udebaneafsnittet skal være med til at adskille de grupper til større sikkerhed for alle. Tiltaget sker i tæt samarbejde med både FC København, Brøndby og ikke mindst deres fanklubber, og vi vil gøre, hvad vi kan for ikke at tilbageholde tilskuerne længere, end vi skønner nødvendigt,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl i pressemeddelelsen.

Mens politiet holder Brøndbys fans tilbage på afsnit D i Parken, bliver de fleste andre tilskuere lukket ud.

LÆS OGSÅ: Så er dommen kommet efter uro i Parken: Brøndby er utilfredse

Politiet håber på denne måde, at de fleste tilskuere søger væk fra området, og at politiet lettere vil kunne identificere og skride ind over for eventuelle uromagere, der ønsker at genere udebaneholdets tilskuere.

Omkring Parken indfører politiet skærpet strafzone mellem klokken 06 og 20. Det betyder dobbelt straf for lovovertrædelser i strafzonen.

“Vi håber og tror, at den skærpede strafzone kan få folk til at tænke sig grundigt om og holde sig fra slagsmål og hærværk. Der vil selvfølgelig være synligt politi til stede for at gribe ind, hvis det sker,” siger Peter Dahl.

Kampen mellem de storkøbenhavnske ærkerivaler går i gang søndag kl. 12.00. FCK og Brøndby ligger i skrivende stund henholdsvis nummer et og to i Superligaen.

Arkivfoto