Politi advarer kvinder med navnet Helga mod svindlere

Kvinder med navnet Helga skal være på vagt over for svindlere, der over telefonen forsøger at få dem til at overføre penge.

Advarslen kommer tirsdag fra Midt- og Vestsjællands Politi, efter at en ældre kvinde med netop det navn formodes at være blevet svindlet for 500.000 kroner.

– Vi har en formodning om, at der godt kan være andre kvinder med samme navn, som kan have været udsat for svindel, siger politikommissær Richard Olsen.

Den sjællandske kvinde, som er blevet svindlet, er blevet kontaktet af svindlerne flere gange siden søndag. De har ifølge politiet overtalt hende til at overføre omkring 500.000 kroner.

Richard Olsen forklarer, at svindlerne ofte præsenterer sig som værende fra politiet.

– De ringer typisk og siger, at de er fra politiet og siger, at de ved, at der er blevet indsat nogle penge på deres (offerets, red.) konto, og at de skal skynde sig at overføre pengene til en anden konto, siger politikommissæren.

– Hvis man har den mindste mistanke om, at opkaldet kan være fra en anden person end politiet, er det vigtigt at kontakte politiet for at få det verificeret, siger han videre.

Politiet efterforsker sagen og har endnu ikke anholdt nogen mistænkte.