Pilot forulykker med barnebarn i flyet

En ellers erfaren pilot er forulykket under en landing i et fly sammen med sin datter og sit barnebarn

Mandag formiddag gik det helt galt for tre personer ombord på et mindre fly, da de skulle lande på øen Endelave, der ligger i det sydlige Kattegat.

I flyet sad en mormor sammen med sin datter og barnebarn, da flyet under en landing kørte ud over landingsbanen og endte nede i en grøft.

Sydøstjyllands Politi modtog anmeldelsen om flyulykken klokken 09.39 og var kort efter på stedet.

“Ingen af de tre personer er kommet til skade, men der er sket mindre skade på flyet,” oplyste vagtchefen til Horsens Folkeblad.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan ser flyet ud efter uheldet

Sydøstjyllands Politi har mandag foretaget undersøgelser omkring uheldsstedet, og tirsdag holder flyet stadig forulykket i grøften med politiets afspærringsbånd om sig.

Havarikommissionen for luftfart anser landingen for at være et uheld og har derfor ikke sendt en person til stedet.

Flyet er et Cesna F172M Skyhawk.

Sydøstjyllands Brandvæsen var mandag også været på stedet, men da flyet ikke var brudt i brand, var indsatsen kort.

‘Mindre fly på øen Endelave er kørt af landingsbanen. Heldigvis ingen personskade samt kun mindre materiel skade. Vores stedlige brandfoged er på stedet, alt er OK efter omstændighederne. Vi har ikke yderligere,’ lød det fra Sydøstjyllands Brandvæsen på det sociale medie X.

En besked er sent mandag aften afsendt til mange borgere i et stort område i forbindelse med, at der er fundet colibakterier i deres drikkevand. Derfor opfordres borgere stærkt til at koge drikkevandet.