Pige lagt i kunstig koma

Fire piger i alderen 10 til 12 år og en kvinde på 44 år blev torsdag aften alvorligt kvæstet efter en voldsom eksplosion i et rækkehus. Nu er der nye meldinger om deres tilstand

En 12-årig pige er nu lagt i kunstig koma efter en eksplosionsbrand i et rækkehus på Nygade i Helsinge torsdag aften.

Det oplyser faren til den 12-årige pige til TV 2.

Faren slår dog fast, at pigen ikke længere er i livsfare, som ellers var meldingerne i aftes.

En anden far til en 10-årig pige kan samtidig fortælle, at hun også er uden for livsfare, men at hun er ‘voldsomt forbrændt’.

Presse-fotos.dk har i løbet af fredagen forsøgt at få en kommentar fra Nordsjællands Politi for at blive klogere på tilstanden på de to andre piger og på kvinden.

Af hensyn til tavshedspligten vil politikredsen dog ikke kommentere deres nærmere tilstand. Fredag morgen lød det, at tilstanden var kritisk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Området er fuld af udrykningskøretøjer – alle billederne i artiklen er fra umiddelbart efter eksplosionen

Politiet har dagen igennem foretaget tekniske undersøgelser i huset på Nygade. Torsdag aften lød meldingen, at eksplosionen var en lightergasulykke – men fredag er der nye oplysninger.

“Der er fundet et større antal dåser tørshampoo på stedet, og vi arbejder derfor ud fra en teori om, at det er uforsigtig omgang med disse i kombination med brug af lightere, som har forårsaget branden. Vi kan dog først sige noget endeligt om årsagen til branden, når vi har resultaterne af de tekniske undersøgelser, og også har haft mulighed for at afhøre de implicerede. Resultatet af dette, vil tidligst foreligge i næste uge,” siger Anne Alsøe, vicepolitiinspektør, Nordsjællands Politi.

Hun retter samtidig en stor tak til den 43-årige nabo Kenneth Hansen, der hjalp til med at få pigerne og kvinden ud af huset.

“Der er udvist ualmindelig stor handlekraft, og der er ingen tvivl om, at det kunne være gået meget værre for de implicerede, hvis han ikke havde reageret så resolut,” siger Anne Alsøe.

Som følge af eksplosionen startede en brand i rækkehuset. Den fik brandfolk slukket, før den spredte sig til øvrige huse.

En teenager var tidligere fredag involveret i en alvorlig ulykke, hvor et større beredskabsopbud også rykkede ud. Hun er nu blevet hastet på hospitalet og undergår behandling på traumecentret.