Pernille Vermund stopper

Foto: Nye Borgerlige

Nye Borgerliges partformand, Pernille Vermund, har tirsdag meddelt, at hun stopper i Folketinget og som formand

Pernille Vermund oplyser tirsdag på Nye Borgerliges hjemmeside, at hun har i sinde at stoppe som folketingsmedlem og partiformand.

‘Jeg har meddelt vores medlemmer, vores folketingsgruppe og vores dygtige ansatte, at dette bliver min sidste periode i Folketinget – og at jeg allerede nu vil anbefale Nye Borgerliges medlemmer at vælge den formand, der skal føre partiet videre frem i den valgperiode, der nu for alvor går i gang,’ oplyser Pernille Vermund.

Det betyder, at hun vil være formand for Nye Borgerlige frem til partiets næste årsmøde eller ekstraordinære årsmøde, hvis hovedbestyrelsen vælger at indkalde til det.

Siden partiet blev startet, har Pernille Vermund ifølge hende selv gjort det klart, at hun ikke vil gro fast på Christiansborg.

‘Jeg føler en pligt til at kæmpe for mit land, men jeg har aldrig lagt skjul på, at mit mål ikke har været at skabe en personlig karriere for mig selv som folketingspolitiker,’ skriver hun.

SE OGSÅ: TO UNGE BLEV STUKKET NED: INVITEREDE DE FORKERTE PIGER TIL FEST

Ifølge B.T.s politiske kommentator Joachim B. Olsen kan Pernille Vermunds stop dog skyldes intern splittelse.

“Endnu en bombe er sprængt i dansk politik. Årsagen er efter min bedste vurdering internt splid i Nye Borgerlige om, hvilket parti Nye Borgerlige skal være,” fortæller Joachim B. Olsen.

Pernille Vermund stiftede sammen med Peter Seier Christensen Nye Borgerlige for lidt mere end syv år siden. Hun har været formand hele vejen igennem.

Pernille Vermund oplyser desuden, at hun ikke anbefaler en specifik efterfølger.