To unge blev stukket ned: Inviterede de forkerte piger til fest

Fire unge mænd er tirsdag blevet idømt fængselsstraffe efter et knivstikkeri, hvor en 19-årig og en 22-årig mand endte på hospitalet. Motivet til knivstikkeriet var, at ofrene havde inviteret nogle piger til en fest

Den 16. januar 2022 blev to unge håndværkere – en 19-årig og en 22-årig – overfaldet med kniv af fire andre unge på Glerupvej i Rødovre, hvor det firma, de arbejdede i, havde adresse.

“Fredag aften (i januar 2022 red) havde de – så vidt jeg har forstået – inviteret et par piger hjem til en hyggelig aften. Ud på natten dukker der nogle andre fyre op, som vil have pigerne med derfra, og det ender tilsyneladende med at udløse knivstikkeriet,” fortalte ejeren af håndværkerfirmaet J&O Service -Jeanette Madsen – dagen efter knivstikkeriet til B.T..

Den 19-årige fik angiveligt et knivstik i låret, mens den 22-årige blev ramt af knivstik i maven, skulderen og låret. De begge blev efterfølgende hastet til hospitalet, hvor de blev erklæret stabile og uden for livsfare.

Dagen efter og den efterfølgende måned blev i alt fire mistænkte gerningsmænd varetægtsfængslet for knivoverfaldet. Den yngste af dem var blot 17 år gammel.

SE OGSÅ: 17-ÅRIG NÆGTER KNIVSTIK PÅ NØRREBRO: FOR PÅVIRKET TIL AT UDTALE SIG

Endelig faldet dom

Et år efter den 10. januar 2022 er der så endelig faldet dom i knivstikkeriet fra Glerupvej.

Det oplyser anklagemyndigheden.

Her er den unge mand, der førte kniven, blevet idømt to års fængsel, mens de tre andre er idømt et års fængsel.

”Dommen her viser, at selv om du ikke har haft kniven i hånden, så risikerer du fængsel, hvis du var klar over, at der skal ske et overfald, og du er sammen med ham, der angriber”, siger senioranklager Rasmus Kim Petersen.

Manden, der førte kniven, har taget sig betænkningstid i forhold til at anke. De tre andre har anket til Østre Landsret.

D. 16 januar 2022
D. 16 januar 2022
D. 16 januar 2022
D. 16 januar 2022
D. 16 januar 2022