27. jan. 2023 - 15:45

Paludan sætter ild i koran foran tyrkisk ambassade i KøbenhavnRasmus Paludan har fredag eftermiddag afholdt en demonstration foran den tyrkiske ambassade på Østerbro i København, hvor han blandt andet satte ild til en koran

Politiet er sammen med journalister fredag eftermiddag fra klokken 14.00 massivt til stede på Rosbæksvej på ydre Østerbro i København, hvor Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan holder en demonstration.

Under demonstrationen har han blandet andet sat ild til en koran.

“Der er dukket nogle personer op herude, som prøver at overdøve Paludan med en Soundboks, men politiet holder dem på afstand af ham,” fortæller Presse-fotos.dks udsendte.

Afbrændingen er ikke den første eller den sidste en af slagsen denne fredag. Rasmus Paludan brændte således også en koran af under sin demonstration klokken 12.30 foran moskeen på Dortheavej i København. Presse-fotos.dk erfarer, at han også vil gøre det klokken 16 foran det russiske konsulat på Østerbro.

(Artiklen fortsætter under billedet)

I sidste weekend og i løbet af denne uge har der været stor vrede i den muslimske verden, efter Rasmus Paludan i lørdags satte ild til en koran foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

Koranafbrændingen fik den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, til at meddele, at man ikke støtter svensk NATO-medlemskab. Vreden er blevet rettet mod de svenske myndigheder, fordi de tillod Stram Kurs-lederen at udøve sin ytringsfrihed ved at lade ham brænde koranen af.

“De, som tillader den form for blasfemi foran vores ambassade, skal ikke længere forvente vores støtte til deres NATO-medlemskab,” sagde Erdogan blandt andet i en tale til det tyrkiske parlament.

SE OGSÅ: DRÆBT I HØJRESVINGSULYKKE: NU ER LASTBILCHAUFFØR SIGTET FOR UAGTSOMT MANDDRAB

Den tyrkiske reaktion på koranafbrændingen i Stockholm har fået Rasmus Paludan til at annoncere, at han vil gå endnu længere med koranafbrændingerne.

“Jeg kommer til at brænde en koran foran den tyrkiske ambassade i København hver fredag, indtil Sverige lukkes ind i Nato,” sagde Paludan til det svenske medie Aftonbladet.

Som følge af koranafbrændingen foran den tyrkiske ambassade fredag i København, har det tyrkiske udenrigsministerium indkaldt den danske ambassadør i Tyrkiet til en samtale. Det bekræfter udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M).ANDRE LÆSER OGSÅ