27. jul. 2022 - 16:42

Otte gerningsmænd: To unge varetægtsfængslet efter voldsomt knivoverfald på FrederiksbergTo unge mænd er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et brutalt knivoverfald begået tirsdag aften på Frederiksberg

Onsdag eftermiddag omkring klokken 15 blev to mænd på henholdsvis 25 og 27 år varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Fængslingen sker, da både dommer og Københavns Politi vurderer, at de nu varetægtsfængslede er to af de i alt op til otte gerningsmænd bag overfaldet tirsdag aften.

Her blev en 29-årig mand omkring klokken 18.30 overfaldet af mellem seks til otte personer med knivstik og slag med en stump genstand ved Borups Alle 113 på Frederiksberg.

Både gerningsmændene og den forurettede forsvandt hurtigt efter overfaldet og var ikke til stede, da politiet ankom kort efter. Københavns Politi vurderer, at alle involverede personer – inklusiv den forurettede – er medlemmer af rocker- og bandegrupperinger.

”Vi har aftenen og natten igennem haft en intensiv efterforskning, og der er på nuværende tidspunkt ingen tvivl om, at overfaldet bunder i et opgør mellem to kriminelle grupperinger,” siger leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi Knud Hvass

SE OGSÅ: DEL 1 | PRESSE-FOTOS.DKS JOURNALIST PÅ NARKOREPORTAGE MED 19-ÅRIGE ASKE: ‘JEG GØR IKKE NOGEN OVERVEJELSER, INDEN JEG TAGER STOFFER, JEG GØR DET BARE’

Efterforskningen førte sidenhen til, at den 25-årige og 27-årige blev anholdt og nu altså varetægtsfængslet. Københavns Politi forventer at foretage yderligere anholdelser den kommende tid.

Den forurettede 27-årig henvendte sig senere tirsdag aften på skadestuen, hvor han blev behandlet. Han er uden for livsfare og i stabil tilstand.

I forbindelse med overfaldet afspærrede Københavns Politi tirsdag aften flere gader omkring Munkensvej for at lave tekniske undersøgelser. Politiet var massivt til stede med blandt andet hunde.