04. nov. 2022 - 14:04

Ombudsmand fælder dom efter statsministers festFoto: Sanna Marina Instagramprofil

Finlands statsminister, Sanna Marin, kan ikke kritiseres for den fest, hun i august deltog i, det fastslår den finske ombudsmand

36-årige Sanna Marin brød absolut ingen regler og forsømte ikke sit arbejde, da hun tilbage i august deltog i en fest med nogle venner i privatregi.

Det fastslår den finske ombudsmand ifølge det finske medie Yle.

Den finske statsminister kom efter festen i stormvejr, da en video af festlighederne blev lækket, hvor man så Sanna Marin danse og hygge sig med sine venner.

Blandt andet blev statsministeren beskyldt for at have taget kokain og andre stoffer. Det nægtede hun og tog under pres en test for at bevise sin uskyld. Testen var negativ og viste, at Sanna Marin ikke havde stoffer i blodet.

Nu har den finske ombudsmand altså også fastslået, at der ikke er grund til at kritisere statsministerens øvrige opførsel eller episoden som helhed.

Klagerne har ifølge ombudsmanden ikke påvist, at statsministeren udelod nogle ‘konkrete officielle forpligtelser’ eller kunne risikere at sætte dem i fare ved at deltage i festen, skriver Yle.

SE OGSÅ: 37-ÅRIG GRAVID KVINDE BRUTALT DRÆBT: HER ER SIGNALEMENTET PÅ GERNINGSMANDEN

Desuden var der også kritik af Sanna Marinas brug af embedsboligen, men ombudsmanden fastslår også, at statsministerens officielle bolig godt kan bruges til private fester.

”Jeg har et familieliv, jeg har et arbejdsliv, og jeg har fritid, som jeg bruger sammen med mine venner. Stort set ligesom andre på min alder,” sagde den 36-årige statsminister kort efter episoden ifølge Ritzaus Bureau.