Officielt: København får nu “Palæstinas plads”

Det har været på tegnebrættet et stykke tid. Man har længe diskuteret muligheden for at døbe et område på Nørrebro for “Palæstinas plads”.

Nu skulle den være god nok. På et møde er det netop blevet vedtaget, at et område på Nørrebro fremover skal hedde “Palæstinas Plads”.

Det er Enhedslisten, SF, Radikale Venstre og Alternativet, som står bag forslaget.

Det bliver til en realitet, efter et flertal i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har stemt for navngivelsen af Palæstinas plads.

Det oplyser Helle Bonnesen fra De Konservative. Hun var en af de fire, der stemte imod. Seks stemte for, mens et medlem af udvalget var fraværende.

Hun vælger at gøre brug af den såkaldte standningsret, hvilket vil sige, at forslaget går videre til Borgerrepræsentationen.

‘Under normale omstændigheder skulle forslaget sendes i høring, men jeg benytter mig af det demokratiske greb, at jeg standser sagen. Jeg sender den til Borgerrepræsentationen og dermed fra en 11 mands-beslutning til en 55 mands-beslutning’, siger hun til Ritzau.

Hun henviser yderligere til, at Teknik- og Miljøduvalget har 11 medlemmer. I Borgerrepræsentationen sidder 55 medlemmer.

Når Helle Bonnesen vælger at gøre brug af standsningsretten, så skal sagen sættes på dagsordenen hos Borgerrepræsentationen.

Udvalgets beslutning bliver derfor sat på pause, indtil Borgerrepræsentationen træffer deres beslutning omkring en “Palæstinas Plads” i København.

Den 3. oktober vil forslaget blive bearbejdet af Borgerrepræsentationen, hvor der skal stemmes om, at sagen skal sendes i høring.

En tragisk arbejdsulykke hvor en mand desværre afgår ved døden kan læses her