27. okt. 2023 - 14:37

Offer brugte overfaldsalarmen under groft angreb i P-kælderArkivfoto

En 30-årig mand blev slået flere gange i hovedet og presset til at betale 400.000 kroner nytårsnat

Nytårsnat alarmerede en nu 30-årig mand politiet via en overfaldsalarm.

Annonce

Han var blevet slået flere gange i ansigtet og truet med alvorlige repressalier, hvis han ikke betalte et sekscifret beløb til gerningsmændene.

Seancen udspillede sig i en P-kælder i Ørestad i København, og episoden har fredag resulteret i fængselsdomme til tre yngre mænd.

Københavns Byret har idømt en 28-årig mand ni måneders fængsel. Det var ham, der slog offeret, og det har han erkendt. Men han har under sagen afvist at have været del af en gruppe, som begik afpresning.

Afpresningen drejede sig ifølge tiltalen om 400.000 kroner.

Annonce

Desuden får en 33-årig mand en tillægsstraf på seks måneders fængsel, og en 24-årig mand får tre måneders betinget og tre måneders ubetinget fængsel for at have haft en mindre rolle i sagen.

Det oplyser anklager Peter Andersen.

Den 33-årige blev for nylig idømt fire et halvt års fængsel i en anden sag om økonomisk kriminalitet, og derfor er der for hans vedkommende tale om en tillægsstraf i sagen om afpresning.

Han og sagens offer kender hinanden fra gamle dage. Offeret har under retssagen fortalt, at de plejede at lave kriminalitet sammen.

Annonce

Men nytårsnat var venskabet tilsyneladende forduftet, for det 30-årige offer har forklaret, at det var hans tidligere bekendte, der dirigerede overfaldet, selv om det ikke var ham, der slog.

Den pågældende har gennem årene haft en fremtrædende position i bandemiljøet, dels som leder af Vanløse-grupperingen Holdet og dels i Loyal To Familia – forkortet LTF.

Anklager Peter Andersen argumenterede under retssagen for, at den 28-årige, der slog offeret, skulle idømmes 12 måneders fængsel.

Den 33-årige burde ifølge anklageren idømmes en tillægsstraf på ni måneder, og den sidste – en 24-årig mand – skulle straffes med ni måneders fængsel.

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER