04. jul. 2022 - 9:00

Nyt fra Field’s: To 17-årige og en 47-årige dræbtTo 17-årige og en 47-årig blev søndag eftermiddag slået ihjel i butikscentret Field’s efter et grusomt angreb begået af en formodet 22-årig dansk mand. Fire personer er stadig i kritisk tilsand.

Mandag morgen klokken 8.00 havde chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi mere nyt fra skyderiet i Field’s i København, der skete søndag omkring 17.20.

To danske statsborger – en 17-årige pige og en 17-årige dreng – er begge afgået ved døden efter at være blevet skudt. En 47-årig mand med russisk statsborgerskab, men som bor i Danmark, er også afgået ved døden.

Fire personer er stadig indlagt på hospitalet i kritisk tilstand efter at være blevet ramt af skud. Her er tale om to danske statsborgere – en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde – og to svenske statsborgere – en 50-årig mand og en 19-årig kvinde.

Alle fire er stabile, men i kritisk tilstand.

Søren Thomassen oplyser, at en lang række andre mennesker også er blevet såret. Det er sket under flugten fra gerningsmanden. Disse er ikke ramt af skud.

”Det er politiets nuværende vurdering, at alle ofrene er tilfældige ofre. Skyderiet er ikke umiddelbart motiveret af køn eller andet,” fortalte Søren Thomassen til pressemødet.

Skyderierne er sket på to lokationer inde i Field’s. Politiet kan lige nu ikke komme nærmere ind på hvor.

SE OGSÅ: BLOD, SVED OG TÅRER: STORT GALLERI AF HIDTIL USETE BILLEDER FRA FIELD’S-ANGREBET

En 22-årige etnisk dansk mand blev kort efter angrebet anholdt ude foran Field’s. Han er den formodede gerningsmand og er i nat blevet afhørt af politiet.

”Den mistænkte har oplyst, at det er ham, der har været til stede derude,” fortalte Søren Thomassen.

Nærmere vil Københavns Politi på nuværende tidspunkt ikke fortælle om afhøringen. Den formodede gerningsmand vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af mandagen.

Den 22-årige er nu sigtet for manddrab. Han er kendt i psykiatrien.

Politiet er stadig i gang med en omfattende efterforskning, men kunne på pressemødet fortælle, at de våben, som gerningsmanden brugte under angrebet, er lovlige, men at han ikke havde tilladelse til at have dem. Politiet arbejder ud for en formodning om, at gerningsmanden handlede alene.

Københavns Politi mener på nuværende tidspunkt ikke, at der er noget, der tyder på, at angrebet skulle være en terrorhandling.

Field’s oplyser desuden, at butikscentret vil være lukket hele ugen.