03. nov. 2022 - 11:43

Nye detaljer om Field’s-skyderiet offentliggjort: Skyd efter hoved og torsoFor første gang siden masseskyderiet i Field’s har offentligheden nu fået indblik i politiets efterforskning om, hvad der skete den blodige sommeraften

Torsdag formiddag har den 22-årige mistænkte for masseskyderiet i Field’s været for en dommer ved Københavns Byret, hvor det skulle vurderes, om hans varetægtsfængsling kunne forlænges.

Hidtil har dommeren valgt at lukke dørene ved retsmøderne på anmodning fra den 22-åriges forsvarer Luise Høj, men torsdag har dommeren valgt at lade dørene forblive åbne.

Ved Københavns Byret blev den 22-årige ført ind af en række betjente omkring klokken 10.35, oplyser B.T..

Under retsmødet er det kommet frem, at politiet efterforskning peger i retning af, at Field’s-skyderiet var nøje planlagt.

Ifølge B.T., der var til stede i retten, har politiet fundet dokumenter i den mistænkes hjem, der beskriver, at han under angrebet skulle sigte geværet efter hoved og torso, at han skulle holde nøje øje med, hvor folk gemte sig, og han skulle oprette såkaldte ’kill zones,’ inde i Field’s under angrebet.

Politiet har desuden fundet ud af, at der forud for skyderiet blev indkøbt en skudsikkervest og ammunition.

Under retsmødet blev det også offentliggjort, at man i forbindelse med efterforskningen fandt en pistol ved toiletterne i Field’s. Pistolen var dog ikke ladt og heller ikke funktionsdygtig.  

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 22-årige mistænkte bliver anholdt ved Field’s kort efter skyderiet

Den sigtede var torsdag formiddag helt rolig under retsmødet, hvor han lyttede til dommer, forsvarer og anklager.

Han nægter sig skyldig i masseskyderiet, men har erkendt nogle af de faktiske omstændigheder. Andre kan han ikke huske.

Den 22-årige forsøgte flere gange op til skyderiet at kontakte psykiatrien. Han er i forbindelse med efterforskningen også blevet mentalundersøgt. Konklusionen på den undersøgelse vil blive fremlagt sidst i november, blev det oplyst i retten.

SE OGSÅ: BLOD, SVED OG TÅRER: STORT GALLERI AF HIDTIL USETE BILLEDER FRA FIELD’S-ANGREBET

Anklageskriftet mod den 22-årige vil være klar inden jul.

”Vi er inde i den afsluttende del af efterforskningen,” sagde anklager Søren Harbo ifølge B.T. i retten torsdag formiddag.

Det er dog endnu ikke klart, hvornår hele sagen skal for retten.

Efter retsmødet besluttede dommeren, at den 22-årige mistænkes varetægtsfængsling skal forlænges frem til 1. december.

Masseskyderiet i Field’s udspillede sig den 3. juli omkring klokken 17.30, hvor en gerningsmand åbnede ild mod tilfældige mennesker, der var ude for at shoppe i det store shoppingcenter. En 17-årig pige, en 17-årig dreng og en 47-årig mand døde som følge af skyderiet. Derudover blev syv andre mennesker såret.