Netto smadret: Heroisk passager brager bus ind i butik

Politiet fortæller, at en 25-årig mand torsdag var med til at afværge en potentielt katastrofal busulykke

Det var en snarrådig passager, der i en aarhusiansk bybus torsdag trådte til, da chaufføren fik et ildebefindende.

Det fortæller Østjyllands Politi fredag formiddag.

– Buschaufføren falder hen over rattet, og så er der heldigvis en snarrådig og hurtig passager, som griber rattet og helt bevidst får styret bussen ind i en facade, så den ikke rammer flere personer, siger Jakob Christiansen, der er pressemedarbejder i Østjyllands Politi.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Bussen holder helt smadret i Netto-butikken

I alt otte personer blev kørt på skadestuen, efter at en bybus torsdag eftermiddag var involveret i et færdselsuheld med fodgængere ved Banegården i Aarhus.

En fodgænger kom alvorligt til skade, men er ikke i kritisk tilstand, oplyser politiet.

Politiet har foretaget flere afhøringer ude på stedet, men der mangler stadigvæk nogle afhøringer, fortæller Østjyllands Politi.

– Vi skal have kigget overvågning og lavet nogle tekniske undersøgelser, så vi kan være helt sikre på hændelsesforløbet, så det er helt klarlagt, siger Jakob Christiansen.

Det kunne nemlig være gået helt galt, da bybussen ved Banegården torsdag eftermiddag både påkørte en patruljevogn og flere skilte.

Da den 25-årige passager tog rattet, lykkedes det ham at styre bussen ind i en butiksfacade ved Netto i Ny Banegårdsgade.

Ulykken skete i myldretiden lidt i 17. Efterfølgende var et stort område ved banegården spærret af, og mange politibiler og ambulancer blev tilkaldt.

Et øjenvidne fortalte torsdag til TV2 Østjylland, at hun så ulykken ske, og hun bemærkede, at en passager stod lænet ind over chaufføren i sekunderne før påkørslen af muren.

Det er ikke længe siden, at der sidst skete en ulykke i Aarhus, hvor en bus var involveret.

Den 3. juni var det en blå bus fra Midttrafik, der påkørte et træ på Frederiks Allé, fordi den kvindelige chauffør fik et ildebefindende.

Vrede bilister har fredag tage sagen i egen hånd og har begået selvtægt i forsøget på at fjerne blokerende klimaaktivister fra kørebanen. Presse-fotos.dk var med på sidelinjen, mens akitvisterne blev skubbet væk og deres bannere blev taget.