Mystisk hvidvask-automat er fjernet fra Christiania

I mere end en måned har en mystisk hvid varevogn med en hæveautomat holdt nær Pusher Street på Christiania i København.

Men nu er den væk, skriver Information.

Seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet har tidligere sagt til mediet, at hæveautomaten kunne bruges til at hvidvaske pushernes penge. 

Ifølge Information har varevognen været væk siden mandag. 

Talsperson fra Christiania Hulda Mader har over for TV 2 Kosmopol før udtalt, at automaten nær Pusher Street er som et “slag i ansigtet på os”.

Nu siger hun til Information, at håbet er, at den ikke kommer tilbage.

Samtidig er justitsminister Peter Hummelgaard tilfreds med, at varevognen er væk fra Christiania. 

– Det er klart, at det har virket stødende, at der, mens vi arbejder hårdt på at få lukket Pusher Street, som vi kender den i dag, har været opstillet en mobil hæveautomat tæt på Pusher Street, hvor den ulovlige hashhandel foregår, udtaler han i et skriftligt svar til Information.

Varevognen med hæveautomaten er ifølge mediet købt brugt og importeret til Danmark i juli. Bilen har højrestyring og stammer muligvis fra Storbritannien.

Københavns Politi afviser over for Information, at de har konfiskeret automaten, men er bekendt med, at den ikke længere befinder sig på Christiania. 

Både Nordea og Danske Bank har tidligere meddelt, at de vil lukke deres hæveautomater, for at bekæmpe økonomisk kriminalitet på fristaden. 

Samtidig har Københavns Politi før bekræftet over for Finanswatch, at de er i dialog med banker om at bekæmpe kriminaliteten på Christiania. 

Et skuddrab på Pusher Street i august fik et samlet Christiania til at melde ud, at det ønsker Pusher Street lukket.