27. okt. 2023 - 13:15

Mulig voldtægtsforbryder spottetFoto: Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi offentliggør fredag ny video og billeder af den mand, man mistænker for at stå bag voldtægter i Aalborg. Ring heller en gang for meget end en gang for lidt, fastslår politiet

Fredag den 20. oktober blev en 32-årig kvinde udsat for fuldbyrdet voldtægt i Østerådalen i Aalborg. Blot 30 minutter senere blev en kvinde i 40’erne udsat for forsøg på voldtægt i nærheden, men hun skreg op og fik på den måde gerningsmanden til at flygte.

Annonce

Siden har Nordjyllands Politi været på jagt efter gerningsmanden, og nu deler politikredsen nyt billedmateriale af ham, man mistænker for at stå bag.

Vidner har nemlig spottet den mistænkte gerningsmand dagen efter voldtægterne – den 21. oktober -hvor han er set cyklende rundt med en fladskærm omkring klokken 17.30 til 18.30 i grønlandskvarteret, herunder på Brøndlundsvej, Fridtjorf Nansens Vej, Hellevangen, Solvangen og Byplanvejen i Aalborg.

Manden cyklede rundt i t-shirt, selv om lørdagen var kold, våd og blæsende.

”Vidner har desuden til os oplyst, at den mistænkte mand i sagen ikke talte dansk, og at han umiddelbart heller ikke talte engelsk,” siger Carsten Straszek, der tilføjer, at det ud fra vidnernes forklaringer er politiets opfattelse, at manden har haft svært ved at finde vej, idet han flere gange er blevet set i området.

Annonce

Den mistænkte mand har angiveligt sagt enkelte meget simple tyske og franske ord, men det er ikke politiets opfattelse, at han har tysk eller fransk som modersmål.

(Artiklen fortsætter under billedet – se video og alle billeder nederst)

SE OGSÅ: SE VIDEOEN: NY MISTÆNKT I VOLDTÆGTSSAG EFTERLYST AF POLITIET

Udover billeder af selve den mistænkte mand deler Nordjyllands Politi også fotos af de beklædningsgenstande, som gerningsmanden har efterladt på voldtægtsstedet.

Annonce

Der er tale om et billede af sandaler og den trøje, som han havde på.

Se alle billederne nederst

Efterforskningsleder Carsten Straszek beder borgere, der efter offentliggørelse af nyt materiale kan kende den mulige gerningsmand, om at kontakte Nordjyllands Politi.

Det gælder også, hvis man har øvrige oplysninger.

”Vi vil også gerne kontaktes, hvis der er nogle borgere, der har videoovervågning eller andre videooptagelser af personen, der cykler med den store fladskærm,” tilføjer Carsten Straszek. 

Genkender man trøjen og/eller de brune sandaler – og ved, der måtte benytte dem – så skal man også ringe.

”Ring hellere én gang for meget end en for lidt. Vi skal have den her sag opklaret,” pointerer Carsten Straszek. 

Nordjyllands Politi opfordrer til, at borgere med overvågning – fx faste kameraer eller i biler  – gennemser deres overvågning lørdag den 21. oktober i tidsrummet kl. 17:00 – 19:00. Det gælder borgere bosiddende i postnummeret 9210.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER