25. okt. 2023 - 13:06

Se videoen: Ny mistænkt i voldtægtssag efterlyst af politietNordjyllands Politi har intensiveret deres efterforskning og offentliggjort nyt videomateriale med det formål at identificere en ny mistænkt i forbindelse med to separate voldtægtssager i Østerådalen, Aalborg, som fandt sted den 20. oktober.

Efter anholdelsen og efterfølgende løsladelsen af en 29-årig formodet gerningsmand har politiet fokuseret på en alternativ mistænkt og beder nu offentligheden om assistance.

Annonce

De to hændelser involverede en 32-årig kvinde, der blev udsat for en fuldbyrdet voldtægt under en gåtur, og en 46-årig kvinde, der blev antastet og forsøgt voldtaget, da hun var ude at løbe. Den 46-årige kvinde formåede at tilkalde hjælp fra forbipasserende, hvilket fik gerningsmanden til at flygte.

Efterforskningsleder fra Nordjyllands Politi, politikommissær Carsten Straszek, oplyser i en pressemeddelelse på politiets hjemmeside følgende:

“Den 29-årige blev anholdt og varetægtsfængslet, da der eksisterede et berettiget mistankegrundlag på det tidspunkt. I vores efterforskning arbejder vi ud fra flere hypoteser for at sikre en åben tilgang til sagen, og vi har ligeledes undersøgt, om gerningsmanden kunne være en anden person. Grundet nye informationer i sagen er mistankegrundlaget imidlertid ikke længere gældende for den 29-årige, og han er derfor blevet løsladt.”

Politiet har som følge af de nye oplysninger valgt at offentliggøre nyt videomateriale og billeder af den nye mistænkte.

Du kan her se den anden video, som politiet har offentliggjort af den mistænkte:

Den mistænkte er blevet observeret iført forskellige beklædningsgenstande, herunder en mørkeblå langærmet trøje, brune sandaler, en hvid kasket og senere en T-shirt, hvor han bar bare fødder.

Annonce

Vidner har tillige bemærket, at den mistænkte har fuldskæg.

Efterforskningsleder Carsten Straszek opfordrer den mistænkte til at henvende sig:

“Vi befinder os i en meget alvorlig sag, og vi har til hensigt at stille gerningsmanden til ansvar for sine handlinger. Vi opfordrer ham til øjeblikkeligt at kontakte os.”

Politiet arbejder nu ud fra en hypotese om, at den nye mistænkte bor eller opholder sig i området omkring Hellevangen, Beatesmindevej eller på andre nærliggende veje.

Annonce

Efterforskningsenheden har indsamlet oplysninger om den mistænktes færden i området, inklusive Østerådalen og Aalborg SØ.

Politiet opfordrer alle med information om denne mand til at kontakte dem på telefonnummer 114.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER