Miljøaktivister ødelægger Stonehenge

Miljøgruppe, der står bag suppekast mod van Gogh-billede, har slået til mod forhistorisk monument. Se videoen af aktionen mod Stonehenge nederst

Miljøaktivister har sprøjtet orange maling på flere af stenene på den verdenskendte stenformation Stonehenge, der ligger omkring 135 kilometer fra London.

Det fremgår onsdag af et opslag på det sociale medie X fra gruppen Just Stop Oil.

Her kan man se demonstranter i hvide T-shirts sprøjte maling på Stonehenge, mens flere personer forsøger at stoppe dem.

To er blevet anholdt, oplyser lokalt politi i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gruppen Just Stop Oil er blevet kendt efter flere lignende aktioner i Storbritannien.

Just Stop Oil har blokeret trafikken på vigtige færdselsårer, forstyrret kulturbegivenheder og kastet suppe på et billede af den hollandske maler Vincent van Gogh.

Gruppen ønsker, at den britiske regering stopper med at udvinde og afbrænde olie, gas og kul i 2030.

Stonehenge er et forhistorisk monument, der ligger i Wiltshire i det sydlige England. Det består af en formation af en række sten, der er over fire meter høje. Det er en af Englands mest berømte attraktioner.

Stenformationen menes at være bygget ad seks omgange mellem år 3000 og år 1500 før vores tidsregning.

Stonehenge optræder på Unescos verdensarvsliste sammen med andre attraktioner som Taj Mahal i Indien og de store pyramider i Giza i Egypten.

Det er organisationen English Heritage, som står for at administrere og bevare Stonehenge. Organisationen er ikke vendt umiddelbart vendt tilbage på Reuters’ henvendelse om at få en udtalelse.

/ritzau/