18. nov. 2023 - 13:31

Breaking: Legendarisk musiker er dødEn af medstifterne af bandet Kool & the Gang – George “Funky” Brown – kæmpede mod lungekræft op til sin død

George “Funky” Brown, der i 1960’erne var med til at stifte det ikoniske band Kool & the Gang, døde torsdag 74 år gammel.

Det skriver mediet USA Today.

Han døde efter en kamp mod lungekræft, oplyser pladeselskabet Universal Music i en udtalelse.

Kool & the Gang blev et stort navn verden over i 1970’erne og står bag hits som “Get down on it”, “Jungle Boogie”, “Celebration” og “Ladies’ Night”.

Gruppen blev stiftet i 1964 i New Jersey under navnet Jazziacs af brødrene Robert og Ronald Bell sammen med vennerne Dennis Thomas, Robert Mickens, Charles Smith, Ricky Westfield og den nu afdøde George “Funky” Brown.

LÆS OGSÅ: Taylor Swift-koncert: Ung fan afgået ved døden

Brown var bandets trommeslager, men på grund af den fremskredne kræftsygdom var han nødt til at lægge trommestikkerne på hylden tidligere i år.

Han er ikke den første medstifter, der er afgået ved døden.

For to år siden døde Dennis Thomas i en alder af 70 år. Han spillede blandt andet på saxofon, fløjte og slagtøj for gruppen.

Året forinden døde Ronald Bell.

Kool & the Gang er kendt for sin fusion af jazz, funk og soulmusik.

Gruppen blev indlemmet i Songwriters Hall of Fame i 2018.

I dag bliver musikken aktualiseret af diverse DJ’s. Bandets numre er desuden blevet samplet af utallige hiphopkunstnere som Jay-Z, Nas, Tupac, Wu-Tang Clan og Snoop Dogg.

George “Funky” Brown efterlader sig kone og fem børn.