Massive rockeruroligheder i København: ‘Det er ligesom en surrealistisk westernfilm’

Der var torsdag aften massive uroligheder i København, da flere grupperinger med tilknytning til rocker- og bandemiljøet dukkede op foran Vestre Fængsel. Politiet måtte bruge peberspray og knipler for at få styr på situationen

Vold mod betjente, knive, brand, peberspray og narko. Listen er lang.

En boldbane på Enghavevej bag Vestre Fængsel dannede torsdag aften ramme om store uroligheder mellem politiet, og hvad Presse-fotos.dk erfarer var personer med tilknytning til Bandidos og Hells Angels.

”Det er rigtigt, at vi havde to episoder i går ude omkring Vestre Fængsel,” fortæller Espen Godiksen, vagtchef ved Københavns Politi, til Presse-fotos.dk.

”Klokken 20 får vi i første omgang en anmeldelse om cirka 30 maskerede personer, der skyder fyrværkeri af ind over fængslet. Da vi ankommer til stedet, møder vi en noget større flok unge, der opfører sig aggressivt.”

Over 25 politibiler og omkring 60 betjente ankommer efterfølgende til Enghavevej ifølge Presse-fotos.dks udsendte og langsomt med brug af peberspray og knipler, får man dæmmet op for urolighederne.

Presse-fotos.dks fotograf beskriver situationen som helt vild.

“Det er ligesom en surrealistisk westernfilm. Politiet væltede bare ind. Det var fuldstændig vanvittigt det der,” siger han.

Ifølge Københavns Politi får man dog i sidste ende tilbageholdt de fleste af personerne bag urolighederne.

”Vi får fat i alt 46 personer, som vi registrerer. Tre af dem bliver anholdt – en for vold mod politiet og to for våbenlov, da de havde knive på sig,” siger Espen Godiksen.

”Derudover finder vi flere knive på stedet, som er blevet kastet, men dem kan vi ikke placere på nogle af de unge.”

Vagtchefen vil kun bekræfte, at de 46 personer har relationer til rockermiljøet, men Presse-fotos.dk erfarer, at de alle er personer med tilknytning til Bandidos.

Da urolighederne er slået ned, er Københavns Politi nødt til at tilkalde brandvæsenet, fordi der er gået ild i den kunststofbane, som der under balladen var skudt fyrværkeri af på.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ved de første uroligheder klokken 20

”Klokken 23.05 start seancen så igen,” siger vagtchef Espen Godiksen.

”Vi er nødt til at tage ud til Vestre Fængsel igen, hvor vi træffer nogle personer fra en anden gruppering. Denne gang bliver der tilbageholdt og registreret 12. En bliver sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.”

Endnu en gang finder Københavns Politi flere knive på stedet, men betjentene har ikke mulighed for at finde ud af, hvem der har kastet våbnene.

Politiet er af den opfattelse, at de også denne gang har fået fat i og registreret de fleste af dem, der var til stede.

Vagtchefen vil også kun bekræfte, at de 12 personer har tilknytning til rockermiljøet, men Presse-fotos.dk erfarer, at de 12 har tilknytning til Hells Angels.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ved urolighederne klokken 23.05

Ved I, hvad der er sket ved Vestre Fængsel i aftes? Hvad har været formålet med de her aktioner?

”Vi kender ikke til grupperingernes formål. Men mit gæt er, at det handler om gode nytårsønsker til deres kammerater inde i fængslet. Begge situationer bærer præg af, at det er det, det handler om,” siger Espen Godiksen.

Er der en sammenhæng mellem, at begge grupperinger gør det samme aften?

”Sammenhængen skal nok findes på tidspunktet af året. Fordi det snart er nytår. Der har ikke været problemer mellem grupperne derude. Vi har også før hørt om fødselsdagsfejringer på lignende måder.”

Regner I med, at det sker igen inden nytår? Hvad er jeres plan?

”Det har jeg ingen kommentar til. Men vi er klar, hvis der er flere, der ønsker at møde op, så vil vi tage imod dem. Vi har altid planer, hvis det skulle ske.”

Ingen betjente er kommet noget til under urolighederne. De tre anholdte fra første sammenstød er løsladt, men stadig sigtet i sagen.

SE OGSÅ: FORGREB SIG SEKSUELT PÅ 11-ÅRIG DRENG: GERNINGSMAND ANHOLDT

Ved de første uroligheder klokken 20
Ved de første uroligheder klokken 20
Ved de første uroligheder klokken 20
Ved de første uroligheder klokken 20
Ved urolighederne klokken 23.05
Ved urolighederne klokken 23.05