Martin Brygmann tog hende på brysterne: ‘Jeg fryser’

Breaking-billede 14-årig

Martin Brygmann er i mediernes søgelys efter at have forsøgt at stoppe en dokumentar om sexisme og grænseoverskridende adfærd gennem Københavns Byret.

Dokumentaren, som omhandler påstande mod Martin Brygmann, får lov at fortsætte efter et afslag fra byretten, ifølge Ekkofilm.

DR Dokumentaren med titlen “Sexisme i musikbranchen” afdækker flere opsigtsvækkende påstande. En af dem stammer fra sangerinden Signe Svendsen, der hævder, at Brygmann en nat i 2007 vækkede hende og tog hende på brysterne. Svendsen skal have reageret ved at sige, at hun frøs på det tidspunkt.

Men dette er ikke den eneste anklage mod Martin Brygmann i dokumentaren. Sangerinderne Anne Gadegaard, Liva Susic, og Anna Kildetoft beretter også om krænkende beskeder og upassende oplevelser med Brygmann.

DR har nu fået rettens ord for, at man kan vise dokumentar om sexisme og grænseoverskridende adfærd i musikmiljøet. Dermed er Martin Brygmanns klage altså blevet afvist.

Dokumentaren, hvor Martin Brygmann indgår, kan ses på DRTV.

”DR er over for min klient kommet med udokumenterede freds- og ærekrænkende påstande,” udtalte Martin Brygmanns advokat Heidi Højmark Helveg til Ritzau forleden.

Ifølge advokaten har hun og Brygmann de sidste syv måneder henvendt sig til DR. Faktisk hele ti gange for at få fremlagt dokumentation.

”I sidste uge lykkedes det endelig at mødes med DR for at gennemgå påstandene, men igen afviste DR at fremvise nogen form for dokumentation eller svar, der kunne lede til opklaring,” fortsatte advokaten. På den fik entertaineren altså ikke medhold i sin sag.

Martin Brygmann er kendt for mangt og meget. Både som Loke i julekalenderen ‘Jul i Valhal’ og som entertainer af mangeartet karakter. Dokumentaren om ham ruller lige nu over skærmene hos Danmarks Radio.

Lige nu er Østre Landsret evakueret. Der er bombetrussel. Politiet arbejder på højtryk på stedet. Læs historien her.