21. okt. 2022 - 18:02

Mand sat bag tremmer: ‘Jeg kigger ikke på speedometeret, når jeg kører fra politiet’En mand blev varetægtsfængslet for fire uger, efter at han sent torsdag eftermiddag kørte med over 120 km/t på flere strækninger i Aarhus, hvor det kun er tilladt at køre 50 km/t. Desuden kørte han i flere tilfælde over for rødt lys.

“Jeg så politiet vende rundt efter mig, og af ren refleks begyndte jeg at give den gas og stikke af. Jeg havde røget en joint 4-5 timer forinden,” sagde manden i grundlovsforhøret ifølge stiften.dk

Han blev anholdt kl. 19.40 på Holmevej i den sydlige del af byen.

Ved grundlovsforhøret i Aarhus Byret mente manden ikke selv, at han havde kørt uforsvarligt.

“Når jeg kører over for rødt, så bremser jeg. Altid. Jeg er ikke helt blæst, jeg vil ikke sætte nogens liv i fare,” sagde den 38-årige mand og tilføjede:

“Jeg kan ikke huske, hvor hurtigt jeg har kørt. Jeg kigger ikke på speedometeret, når jeg kører fra politiet, men som jeg sagde tidligere, bremser jeg altid ved kryds.”

LÆS OGSÅ: Hidsig biljagt i Aarhus: Politiet søger vidner

Manden er blevet sigtet for vanvidsbilisme og derudover også for at køre, mens han var frakendt førerretten – og at køre med det euforiserende stof THC i blodet.

Desuden blev han sigtet efter en paragraf, der kan give op til fire års fængsel. Her kan personer sigtes, hvis de “for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed”

Medvirkende årsag til, at dommeren varetægtsfængslede den 38-årige var, at manden før har lavet grove overtrædelser af færdselslovgivningen.

Det gjorde han i 2018, 2019, 2020, 2021 og tidligere i 2022.

På den baggrund vurderede dommeren, at der var risiko for, at den sigtede ville gentage ulovlighederne, hvis han blev sat på fri fod.