Mand med kniv gennemsøgte lejlighed: Kan alligevel ikke fremstilles i grundlovsforhør

Syd -og Sønderjyllands Politi fik et alarmopkald om, at to mænd var gået ind i en lejlighed og var i gang med at lede efter værdigenstande klokken 01.12 natten til onsdag. Opkaldet kom fra en ung mand, som valgte at barrikadere sig i lejlighedens soveværelse.

Fem minutter efter opkaldet til politiet, stod to betjente i indgangen til lejligheden, hvor de to mænd stadig var i gang med at lede efter ting, de kunne tage fra lejligheden. Den ene af mændene er 17 år, og havde også en kniv på sig, da politiet ankom. Den anden mand er 18 år, som også blev anholdt sammen med hans 17-årige kammerat.

Da politiet kom ind i lejligheden kunne de se, at den 17-årige stod med kniven i hånden. Derfor udløste betjenten sin peberspray mod manden med kniven og anholdte ham.

LIGE NU LÆSER ANDRE: STUDSTRUPVÆRKET: FORSVARET SÆTTER IND MED FJERNSTYRET BULLDOZER

“Vi ser med stor alvor på sagen. Det er en meget ubehagelig oplevelse for en borger at blive udsat for en sådan hændelse og vi er glade for, at vores patrulje kunne være fremme så hurtigt og straks pågribe gerningsmændene. Det giver en tryghed både for den forurettede og for andre borgere,” siger politikommissær Thomas Berg. 

Kan ikke fremstilles i grundlovsforhør

Anklagemyndigheden har onsdag eftermiddag besluttet, at de to mænd ikke skal fremstilles i grundlovsforhør. Denne beslutning er taget på bagrund af, at man ikke har fundet et juridisk grundlag for det, oplyser Syd -og Sønderjyllands Politi på deres hjemmeside.

Selvom den ene af gerningsmændene havde medbragt en kniv, så vurderes det på nuværende tidspunkt, at der ikke er tale om et røveri, da der ikke er blevet fremsat trusler og heller ikke blevet brugt vold i forbindelse med hændelsen.

Politiet efterforsker sagen, ligesom Syd- og Sønderjyllands Politi samarbejder med Sønderborg kommune om tiltag i forhold til den 17-årige gerningsmand, skriver de på hjemmesiden.