Mand giver ko lussinger på dyrskue

To teenagedrenge fik et chok til et dyrskue i weekenden, da de så en mand give en ko en lussing. Heldigvis fangede de hændelsen på video

Mange tusinde gæster deltager hvert eneste år i Det Fynske Dyrskue, der har eksisteret siden 1882.

Men midt i i weekendens festligheder fik nogle besøgende pludselig en ubehagelig overraskelse, da en landmand ifølge et vidne slog sin ko flere gange med lussinger.

“Jeg fik et chok, jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle gøre. Det var lidt mærkeligt,” siger den 16-årige efterskoleelev Mads Quitzau, der så slagene, til TV 2 Fyn.

Det var hans kammerat, der havde optaget en video af episoden. Drengene fortæller til mediet, at landmanden gik ind til koen, fordi den havde fået en form for snor viklet rundt om benet og var ved at vælte.

Landmanden gik angiveligt ind for at hjælpe koen, men gav den ifølge drengene flere lussinger i forsøget.

I et svar til TV 2 Fyn tager dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelse Inger Lund Overgaard afstand fra, at man slår dyr og fastslår, at dyr skal behandles ordentligt og forsvarligt, men hun har ud fra videoen svært ved at sige, om koen har taget skade.

Det Fynske Dyrskue oplyser, at de ikke mener, at dyr skal behandles på den måde, som videoen foreviser.

‘Jeg vil gerne understrege, at Det Fynske Dyrskue naturligvis er mod dyremishandling af enhver art og vi tager klart afstand fra det,’ skriver dyrskuechef Anita Christoffersen i en mail til TV 2 Fyn

‘Umiddelbart betragtet og uden at kende til konteksten for hændelsen, synes jeg, at det er ubehageligt at se på, og det er isoleret set en hændelse, som ikke flugter med den måde jeg mener, dyr skal behandles.’

Det Fynske Dyrskue er derudover stadig i gang med at undersøge hændelsen.

Siden 2016 har drabet på højgravide Louise Borglit stået uopklaret hen, mens den danske befolkning har været chokeret over den brutalitet, som gerningsmanden brugte mod den uskyldige og tilfældige kvinde. Mandag er sagen til kulmineret med en drabsdom til en 30-årig mand. Du kan se straffen her.

Illustrationsfoto