Mand er sigtet for drab efter fund af død person på hotel

Politiets teknikere er tilstede ved hotellet. Foto: Presse-fotos.dk

En 42-årig udenlandsk mand er natten til tirsdag fundet død på et hotel i Sydhavnen. En anden mand er anholdt i sagen.

Det skriver Københavns Politi på det sociale medie X.

Det var den formodede gerningsmand selv – en 33-årig mand – som lidt før klokken 03 natten til tirsdag henvendte sig til politiets station Bellahøj og fortalte, at han tidligere samme nat havde slået en person ihjel på et hotel.

– Patruljer kørte straks til stedet, hvor en afdød person blev fundet på et af hotellets værelser, skriver politiet i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Det er en 42-årig udenlandsk mand. Politiet nævner ikke mandens nationalitet, eller om han og den 33-årige kendte hinanden.

Det er politiets formodning, at drabet fandt sted i hotelværelset, og en efterforskning af det formodede gerningssted er tirsdag indledt. Lidt før klokken 09 arbejder politiet fortsat på stedet.

Meget er endnu uvist om drabet. Foruden relationen mellem den sigtede og drabet drejer det sig om, hvornår det skulle have fundet sted, hvorfor, hvordan og hvem de to involverede nærmere er.

– Vi tager sagen meget alvorligt og efterforsker den, sagde vagtchef Jonathan Wald tidligt tirsdag morgen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Han afviste i samme forbindelse at give flere oplysninger i sagen.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi vil have den 33-årige mand varetægtsfængslet i sagen, men det er tirsdag morgen endnu uvist, hvornår der skal afholdes et grundlovsforhør.

Det skal ske inden for 24 timer efter anholdelsen.

Ifølge TV 2 er den sigtede mand dansk. Mediet skriver også, at det drejer sig om Hotel Scandic i Sydhavnen. Det bekræfter hotellet over for Ritzau.

– Alle berørte er tilbudt professionel hjælp nu og videre i forløbet. Vi har en krisepsykolog på stedet, oplyser Scandics distriktschef Ole Høgh i en skriftlig udtalelse.

Ingen af de øvrige gæster behøver at flytte værelse som følge af sagen.

Sydhavnen er et kvarter i København. Det ligger syd for Valby og fører med Sjællandsbroen videre til Amager.