Mand dømt for voldtægt af mindreårigt familiemedlem

Foto: Østjyllands Politi

En 26-årig mand er idømt fængselsstraf for i sit eget hjem at have krænket en 14-årige pige seksuel. Manden var i familie med pigen

Retten ved Randers i tirsdag idømt en 26-årig mand et års ubetinget fængsel for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af et 14-årigt familiemedlem.

Det var i august i fjor, at den 14-årige pige overnattede hos den 26-årige mand.

Ifølge den pigens forklaring i retten fik den 26-årige hende til at tage tøjet af og sove nøgen.

Han lagde sig efterfølgende ind til hende, hvor han ragede på hende og lavede samlejebevægelser mellem hendes lår og baller i et længere tidsrum.

Dette skete til trods for, at pigen forsøgte at fjerne hans hænder og rykke væk fra ham, oplyser Østjyllands Politi.

“Moren har forklaret, at pigen kommer, helt ude af sig selv, klokken 3 om natten og fortæller om det,” fortæller specialanklager Jesper Rubow til B.T.

SE OGSÅ: 21-ÅRIG DRÆBT I ULYKKE: BLEV SLYNGET UD AF BILEN

Men det var først cirka 14 dage efter episoden, at pigen fortalte sin mor om, hvad der egentlig var sket. Det førte til en anmeldelse og senere anholdelse af den 26-årige mand.

Han nægtede i retten at have begået overgrebet, men dommeren fandt pigens forklaring detaljeret, konsistent og troværdig.

”Jeg er naturligvis tilfreds med, at retten – ligesom anklagemyndigheden – vurderede, at forurettede afgav en troværdig forklaring, der sammen med sagens øvrige beviser medførte, at tiltalte blev dømt for overgrebet,” siger specialanklager Jesper Rubow. 

Den 26-årige mand blev dømt efter en ny lov fra 2022.

”Med den nye lovgivning betegnes det altid som voldtægt, hvis en voksen over 22 år har samleje eller andet seksuelt samkvem med et barn under 15 år. Uanset omstændighederne. I denne sag var der tilmed ikke samtykke, da pigen aldrig havde indvilget i berøringerne og havde fjernet hans hånd og forsøgt at fjerne sig fra ham, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

Ud over voldtægt blev den 26-årige også dømt for blufærdighedskrænkelse af den 14-årige pige.

Den 26-årige har anket dommen mod påstand om frifindelse.

OPDATERING:

Den 26-årige mand er fætter til den 14-årige piges mor, oplyser B.T..

Pigen kaldte angiveligt den 26-årige for ‘bror’, så tætte var de.