30. nov. 2022 - 16:59

Mand dømt for voldtægt af datters venindeArkivfoto

En 43-årig mand er onsdag eftermiddag blevet idømt et år og fire måneders fængsel for voldtægt af 16-årig pige. Voldtægten er sket på mandens adresse, og pigen er hans datters veninde.

Manden har voldtaget pigen i Hundested i Nordsjælland den 28. november i 2020. Her blev manden fremstillet i grundlovsforhør dagen efter.

LIG NU LÆSER ANDRE: ALVORLIGT FÆRDSELSUHELD: 2 PERSONER KØRT MED AMBULANCEN

Manden blev varetægtsfængslet efter grundlovsforhøret, hvor han blev sigtet for at have skaffet sig samleje ved anden ulovlig tvang, eller med en person, som ikke har været i stand til at sige fra.

I byretten nægtede manden sig skyldig, og han blev frifundet for voldtægten. Han blev dog kendt skyldig i at have udnyttet sin overlegenhed overfor en pige under 18 år. Her fik han 60 dages fængsel.

Onsdag formiddag blev han ved Østre Landsret kendt skyldig i voldtægten, og det glæder anklageren.

LÆS OGSÅ: TRE TONS HASH OG 21 KILO KOKAIN: MAND FÅR 14 ÅRS FÆNGSEL

“I forhold til det, han er blevet dømt for, er jeg meget tilfreds med dommen og straffens udmåling. Man går fra byrettens dom på 60 dages fængsel, hvor han blev frifundet for voldtægt, til en dom på et år og fire måneder for voldtægt. Det er jeg meget tilfreds med”, siger anklageren i sagen.ANDRE LÆSER OGSÅ