Tre tons hash og 21 kilo kokain: Mand får 14 års fængsel

En 33-årig mand er ved Retten i Randers idømt 14 års fængsel for sin rolle i en sag, der omhandler modtagelse og videreoverdragelse af tre tons hash og 14 kilo kokain.

Retten fandt ham skyldig i alle 21 punkter i anklageskriftet, der handler om at bringe stofferne videre i Østjylland og på Djursland.

Sagen er en udløber af en aktion den 6. april 2022, hvor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i samarbejde med flere politikredse slog til mod 20 adresser i Østjylland, på Djursland, Fyn og i Spanien.

I alt 11 personer blev anholdt – heriblandt den 33-årige.

LÆS OGSÅ: Kaos i København: Mand tager tøjet af og smider sig foran køretøjer

Specialanklager ved NSK, Lise Hebsgaard, siger i en pressemeddelelse.

”Jeg er tilfreds med dagens dom, der viser, at der er tale om en alvorlig sag. Når der i dag er blevet udmålt 14 års fængsel, er det, fordi den dømte har været med til at videredistribuere meget store mængder kokain, der er er særligt farligt stof, og meget store mængder hash. Den lange straf er et udtryk for, at der med rette slås hårdt ned på organiseret narkotikakriminalitet.”

Den dømte valgte at modtage dommen.

Han er den tredje person, som har modtaget sin dom i sagskomplekset. Der er tidligere udmålt domme på hhv. syv år og fire år og seks måneder.

En række personer er fortsat varetægtsfængslet i sagskomplekset. Derudover er de egentlige bagmænd sigtet – men endnu ikke tiltalt.