26. jan. 2023 - 11:25

Mand blottede sig for otte-årig pige: Politiet søger vidnerPolitiet søger vidner til en sag, hvor en mand har blottet sig for en otte-årig pige. Desuden mistænker politiet, at manden kan have været på spil flere steder.

Sagen med den otte-årige fandt sted den 10. januar 2023 omkring kl. 11.00 om formiddagen i Frederikshavn. Det siger politikommissær i Nordjyllands Politi, Peter Skovbak Pedersen, i en pressemeddelelse.

Han står i spidsen for efterforskningen.  

Den otte-årige pige opholdt sig 10. januar sammen med andre børn fra sin klasse på Abildskolens område, hvor hun samlede skrald ind. Her stod hun på en vold, der vender ud mod Abildstien, og her så hun – på kort afstand – en mand, der blottede sig. Manden stod på den sti, der fører op til boligerne på Engparken 90-124.

LÆS OGSÅ: Yngre kvinde fundet død: Politiet efterforsker som drabssag

Herefter forsvandt han fra stedet i ukendt retning. 

Den formodede gerningsmand beskrives som: 

• Mand
• 30-40 år
• 180-195 cm høj
• virkede solbrændt i ansigtet
• mørke pletter i ansigtet. 
• Iført en gråblå hue, grå jakke, der gik til livet, mellemblå jeans og sorte sko. 

Da sagen tidligere blev nævnt i offentligheden, modtog Nordjyllands Politi senere samme dag en anmeldelse fra en ung kvinde, som torsdag den 5. januar 2023, cirka kl. 21.10, ligeledes havde været udsat for et tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

LÆS OGSÅ: 88-årig skal i fængsel: Forgreb sig på børnebørn og oldebarn

Kvinden havde opholdt sig på en adresse på Elmevej i Frederikshavn, hvor hun gennem et vindue havde bemærket en mand, der blottede sig uden for vinduet. Her er følgende signalement givet:


• Mand
• 25-30 år
• 170-180 cm høj
• iført sort ”bomber”-jakke med hætte, grågrønne bukser med sidelommer.
• Medbragte en (sort) cykel. 

Politikommissær Peter Skovbak Pedersen siger:

”Vores mistanke er, at der kan være tale om samme mand i begge sager, ligesom vi har yderligere tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse – de to helt tilbage fra december 2021 – hvor signalementerne passer på forholdet fra 10. januar i år.”

LÆS OGSÅ: 28-årig erkender Dragør-drab: ‘Det var nødværge’

De øvrige tre forhold er mere præcist begået mandag 6. december 2021 kl. 18 på Engparken i Frederikshavn, mens det andet forhold er begået samme dag, cirka kl. 19, tæt ved søen ved Søparken i Frederikshavn. 

Det tredje forhold er begået noget senere: nemlig den 13. september 2022 omkring kl. 1540 på Abildstien ved viadukten ved flade Engvej. 

”Og da alle forholdene er begået inden for et snævert område i Frederikshavn, har vi en formodning om, at gerningsmanden bor i området omkring gerningsstederne – eller i hvert fald har en anden tilknytning hertil,” siger Peter Skovbak Pedersen.ANDRE LÆSER OGSÅ